BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-15-2008, 07:24 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone PT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry 8100 not detected by Desktop Manager

Please Login to Remove!

Hello

I want to update my Pearl 8100 to the latest OS, but no matter what i do even if the blackberry is listed in the device manager, and i can access the memory card as a removable device in "my computer", desktop manager refuses to recognize the my blackberry is connected .

Using a regular USB cable for connection, Desktop Manager v4.6 and Pearl 8100 from Vodafone Portugal using OS 4.2.0.67, is there any configuration to be done in the BB itself for it to be recognized ??
Offline  
Old 11-15-2008, 07:26 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Is it not connected or just not recognizing there is an update?
Offline  
Old 11-15-2008, 07:27 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone PT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Is it not connected or just not recognizing there is an update?
Desktop Manager doesn't "see" any blackberry connected to the PC .
Offline  
Old 11-15-2008, 07:31 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Try a different USB port and make sure you're not connecting through a hub.
Offline  
Old 11-15-2008, 07:32 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone PT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Try a different USB port and make sure you're not connecting through a hub.
Tried all the 8 ports on the PC, tried on the laptop, same story .
Offline  
Old 11-16-2008, 02:38 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Location: PA
Model: 8900
OS: 5.0.0.190
Carrier: TMobile
Posts: 109
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On the Desktop Manager, find the connection options and make sure it's set to USB.
Offline  
Old 12-04-2008, 11:35 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: i dont know
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have the same problem
and i have no idea what the desktop manager is
Offline  
Old 12-06-2008, 03:37 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am having the same problem, my laptop will not recognize my phone... i am going to try uninstalling and re-installing the software.
Offline  
Old 12-06-2008, 05:54 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just tried reinstalling v. 4.6 and it still won't recognize my phone when i plug in the USB.

someone help!
Offline  
Old 12-26-2008, 09:22 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: i dont know
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i've got mine to work now
i went on options
then media card
and where it says 'mass storage mode support'
it was off, i changed it to on
and then it worked :D
Offline  
Old 01-04-2009, 09:49 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is happening with my curve as well. It happened once before, but rebooting by computer mysteriously fixed it. Not this time. I've tried every USB port. My device driver manager recognizes that the blackberry is there but the desktop manager says disconnected. When I plug the blackberry into the computer it makes the beeping noise like it's connecting, but desktop manager doesn't recognize it. I've rebooted both computer and the blackberry several times. I noticed that I'm running older versions of both the desktop manager and handheld software. Didn't realize there were updates. I'm afraid to download them, however, if I can't connect my blackberry to get the updates. Suggestions?
Offline  
Old 01-05-2009, 04:36 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Hi,

First you can check if USB driver is installed or not.
Just see if your phone battery gets charged while connecting to USB port.
If yes then see if there is any message which asks for mass storage support, select "No".
Even if it doesnt work, in desktop manager go to 'Application loader' and click on start.
Continue in that way if you get success.

Thanks,
Piyush
Offline  
Old 01-10-2009, 01:48 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Battery cycle fixed problem for me

After trying various suggestions of changing port speeds, to turning off antivirus software, to turning off power management, upgrading DM to 4.6...I finally used a suggestion I saw somewhere to take the battery out of my BB for a few minutes, then replace it. It worked! As soon as I plugged the BB into the computer DM connected to it and saw it. I had to reconfigure my synchronization but I'm back up and running...for now. We'll see if it drops again. If so, not sure what is causing it. But I'm good for now. So if you haven't tried taking the battery out of your BB, leave it out for a few minutes, then return it....try it.
Offline  
Old 06-04-2009, 07:26 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

the same thing is happening to me.

i dont understand it.

Here is the situation:
-The DM will not detect my connected 8100
-The 8100 is charging
-I obtained a brand new cable
-All USB ports are working (checked an iPod, a mouse, etc)
-I have wiped the phone
-I installed and reinstalled: DM 4.2, 4.2 SP2, and 4.7
-In my device manager, the device is an "Unknown Device"
-In Connection Settings, when I click USB > Detect, a window comes up "Device not found"
-Updating the driver does nothing because the device isnt even recognized as a BB in the first place. (The computer is updating a driver for the "Unknown Device")
-Spent too long searching for JUST the 8100 driver, apparently does not exist
-When I plug it in, all that happens is it begins charging and bow opens in the bottom right telling me an Unknown Device has connected, etc. Clicking that opens another box that allows me to open device details. Here I COULD manually identify a driver... if BB made the driver available on its own.

FML. I can't figure it out. My shoulders are sore from the stress and I may just go play hours of GTA 4 to release.

Last edited by hm101 : 06-04-2009 at 07:29 PM.
Offline  
Old 06-07-2009, 11:52 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank You,,, Lots of good information here. Very helpful.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.