BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-25-2008, 07:26 AM   #1 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Post Thanks: 61
Thanked 258 Times in 185 Posts
Default OS: 8110 4.5.0.139/4.5.0.102 (Multilanguage)

Please Login to Remove!

Software For BlackBerry 8110 (TM)

BlackBerry Handheld Software v4.5.0.139 (Mutlilanguage)

Software For BlackBerry® Pearl (TM) 8110 smartphone BlackBerry
Handheld Software v4.5.0.134 (Multilanguage) from Rogers

Contains English and other languages

This will work on ANY carrier's 8110 model--not for the 8100, not the 8120, not the 8130.

Package Version: 4.5.0.139
Consisting of:
Applications: 4.5.0.102
Software Platform: 2.7.0.85
File name: 8110M_PBr4.5.0_rel139_PL2.7.0.85_A4.5.0.102_Rogers .exe
File size: 84 MB
Note: The Software Platform and Applications version numbers can be found under Options-About screen on the handheld.

Download from https://www.blackberry.com/Downloads...C068A355BBA31A

1. Download the above OS file to the PC then install it to the PC by running (double clicking) the file you downloaded.
2. Go to c:\program files\common files\research in motion\apploader and delete the file named "vendor.xml."
3. Plug in BB and double click on "Loader.exe." It's located in the same place as the above vendor.xml file.

The process takes about 45 minutes to an hour depending on how much data you have to backup and restore during the process. Once it's done loading the new OS it will reboot (it may do this twice during the entire process.) You will see a white screen with an hourglass for up to 20 minutes at a time while the DM says "waiting for initialization."
If, for some reason, you end up with a white screen with small icons and the number 507, simply connect to the PC again and run Loader.exe again and it should load the OS to the device.

Previous OS for the 8110, click here:
Latest OS: 8110 4.5.0.134/4.5.0.99 (Multilanguage)

Thanks to Bolin!

Last edited by John Clark : 11-26-2008 at 12:19 AM.
Offline  
Old 11-25-2008, 05:30 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: 9630
OS: 5.0
Carrier: Sprint
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks!!!
Offline  
Old 11-26-2008, 08:29 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Putting on my ATT 8110 now.
Offline  
Old 11-27-2008, 12:35 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: movistar
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

did all the above including wiping the bb with the cleaner and that´s the message i get after 5 min installing the OS with the loader:

A fatal error has occurred while updating your device's software. Please try again.

Unspecified error encountered [J:0x00000005]
Offline  
Old 11-27-2008, 01:09 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: movistar
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i ran loader again and now i get :
¨App Error 523 Reset¨
Offline  
Old 11-27-2008, 02:36 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Location: Chicago
Model: 8310
OS: 4.5.0.81
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just loaded this on my gf's 8110 on AT&T. She was complain about some emails not looking right. I looked at her phone and found out she is on 4.3 still, so I upgraded to this to get her html emails.

html emails do not work still do not work for her. I tried to restart, resend service books, nothing is working. html emails is turned on in the settings.

I have a curve on AT&T and it works fine for me on 4.5.

What is the problem? Anything else I can try?
Offline  
Old 11-27-2008, 02:57 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Once the settings are in place, it only works on newly received emails.
Offline  
Old 11-27-2008, 03:36 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still working fine on my 8110.
Offline  
Old 11-28-2008, 06:57 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Location: Chicago
Model: 8310
OS: 4.5.0.81
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Once the settings are in place, it only works on newly received emails.
Yes, that is why I was trying to send her html emails after I set it up .
Offline  
Old 11-29-2008, 07:54 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive been have a Java error when trying to make phone calls which requires a reboot. Only happens every few days, but it started after installing this version.

Other than this issue, everything seems to be working fine.
Offline  
Old 11-30-2008, 03:07 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8130
Carrier: Sprint
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Grr why do these 4.5 builds keep bricking my ATT 8110!?
Offline  
Old 11-30-2008, 03:09 PM   #12 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

I've never bricked a phone from an OS
Offline  
Old 11-30-2008, 05:24 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8130
Carrier: Sprint
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The upgrade worked perfectly on my 8130, but on my 8110, no matter which 4.5 build I use, it starts looping off and on with the blinking red LED. Have to load 4.3 again via /nojvm.
Offline  
Old 11-30-2008, 09:59 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Charleston, SC
Model: 8110
OS: v4.3.0.93
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm iffy as to doing this or not, I think i'll call tmobile tomorrow and ask when they will be releasing 4.5, if its not soon then i'll give it a whirl.....
Offline  
Old 11-30-2008, 10:07 PM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Just load it. TMobile will NOT be releasing 4.5 for the 8110 since they don't sell it.

You'll be fine with this one.
Offline  
Old 12-03-2008, 12:00 PM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
slipNslide's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chennai, India
Model: 9700
OS: 5.0.0.656
PIN: N/A
Carrier: Vodafone India
Posts: 55
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[quote=mrtune;1186177] html emails is turned on in the settings. [quote]

where are these settings for html email?

I upgraded to 4.5.0.81 just after I bought this for the wife, but still dont get html emails.

am now going to try after upgrading to this OS.
__________________
Now - Bold 9700 & Pearl 8110 on Vodafone India
Earlier used models - 8520, 8820, 9500, 9000, 8800

Last edited by slipNslide : 12-03-2008 at 12:03 PM.
Offline  
Old 12-04-2008, 02:19 PM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still getting Java crash, onl happens when I hit the send button to pull up recent calls. Happens about once every 3 days, so Im gonna keep this until the next version comes out.
Offline  
Old 12-08-2008, 06:04 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default What happened?

I tried the download exactly as written but when it came to "Wait for device initiation, it kept trying to connect to device, over and over again and it won't stop. I disconnected and tried again and it gets to the same location "wait for device initiation" and I can hear the PC trying to connect to the device, over and over again but nothing happens!! I eventually get an error message that reads "Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation." If I disconnect from my PC and go back to it, it still won't stop tying to connect. My phone won't do anything now!!! Please help!!!
Offline  
Old 12-11-2008, 10:21 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm in the same boat, I've tried all the previous 4.5 versions from other vendors and it keeps "waiting" as said above. I used blackberry.com/upgrade before, and it always said not available, they emailed me the other day and said, "4.5 is ready for your device" i got there, it attempted to upgrade, then blinking light again.

Is it possible that unlocking the AT&T 8110 for use on T-Mobile screwed somethign up, since I don't know how the unlocking process works I am just grasping straws at this point.
Offline  
Old 12-14-2008, 09:59 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default upgrading software

I thought about upgrading mine. But my Father did his Curve 8310 to 4.7 and it made it into a paperweight. He had to go back to 4.2 and then 4.5. So i will wait on this...lol
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Original OEM APPLE Airport Extreme Base Station Power Supply AC Adapter A1202
$6.99
Original OEM APPLE Airport Extreme Base Station Power Supply AC Adapter A1202 picture Vintage OEM Apple Design Powered Speakers M2497 Rainbow Logo Used Works
$38.0
 Vintage OEM Apple Design Powered Speakers M2497 Rainbow Logo Used Works picture(C21) Genuine OEM Apple AC Cord
$25.0
(C21) Genuine OEM Apple AC Cord pictureField Controls Mg1 8" Barometric For Gas Appl OEM 1986501
$172.99
Field Controls Mg1 8Original OEM APPLE Airport Extreme Base Station Power Supply AC Adapter A1202
$14.6
Original OEM APPLE Airport Extreme Base Station Power Supply AC Adapter A1202 picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.