BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-08-2008, 06:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default App Error 523 because of SD card

Please Login to Remove!

Okay, so I've done some research on here, and I've found all the threads that tell me to reload the OS. And I've done that, however, what I've found is that if I just take out my sd card, everything is fine. (BTW, after re-installing the OS, everything is fine until I start installing applications) The moment I put it back in, I get this error and can't do anything except reload the OS, which I've done a couple times now. I do have a couple apps on my phone, but like i said, without the SD card, everything seems fine.

Has anyone else noticed this? I read that error 523 means that a process died, and that doesn't seem to have anything to do with data on a media card. but maybe there's some kind of conflict between data on the card and an application?

I got the error once when uninstalling Yahoo Messenger, but found that a battery pull fixed it. Then after installing blingball both times, I get the message. Nothing makes it go away except taking the card out.

Any help would be much appreciated. I also thought about trying to format my sd card to see if that fixes it, but I don't know how without again reinstalling the OS and starting from scratch.

I'm on OS 4.5, if that makes a difference.

Thanks!
Jennifer
Offline  
Old 01-01-2009, 08:51 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DNoble's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York
Model: 8100
PIN: 23FE8636
Carrier: T-Mobile
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

***BUMP***
Encountering same issue any ideas?
__________________
BB Pearl with TMo
PIN 23FE8636
Offline  
Old 01-01-2009, 11:30 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8130)

In some cases older apps, themes etc can cause issues in an upgraded OS. Try removing all 3rd party apps and old themes. Also try reformating your SD card in your PC and insert in phone. If it allows you to do this without the errors then reformat the card while it is in your BB.

While bling is supposed to work in 4.5 in am sceptical.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 01-05-2009, 05:44 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I resolved "app error 523" in my 8100.
when there is error I was not able to connect to desktop manager. And there was only option of reset in my phone.
Hopefully when I reset the phone, during bootup time I connected phone to desktop manager and using application loader I re-installed core-application.
And issue resolved. Ofcourse my settings were also lost.

Thanks,
Piyush
Offline  
Old 01-05-2009, 09:56 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the pearl , and i keep getting the app error 523. I have reset my phone several times now , and nothing has changed. It just goes back to the previous screen saying
to reset the phone. I have also tred connecting it to my desktop manager , and it is unable to connect. Any idea's ?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.