BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-25-2008, 12:39 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dropped my BB - now only flashing codes

Please Login to Remove!

Hello everyone,

I am new to this forum so first I'd like to say 'Hello everybody, here I am'.

Now my problem: I accidentally dropped my BB 8100 Pearl. Afterwards, it gave me flashing codes, sometimes it would start the OS properly but then give me the flashing code again - the code is: flash-flash-flash-pause-flash-flash.

I understand the code means something like the BB cannot get beyond the bootloader and access the OS. I once managed to connect the BB to my computer and tried to upload the OS again. I had the OS erased properly but then the connection got disrupted (dunno why) and now I only get flashing codes. I _sometimes_ get the LED to light up a few seconds but I still cannot connect to my computer to upload software to the BB. When the LED goes out again, I get a different code: flash-flash-pause-flash-flash-flash.

Does that mean my BB is physically damaged? Can I do anything about it? I am pretty good at soldering (fine-pitch and BGAs included) and have access to the proper tools required.

[edit]Is there a way I can recover the data stored on the BB? I have some pictures that I'd really like to save...[/edit]

Thanks for any help!!!

merendo

Last edited by merendo : 12-26-2008 at 06:30 AM.
Offline  
Old 12-27-2008, 04:11 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone? Please, I need help
Offline  
Old 12-27-2008, 04:24 AM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,695
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

If you have a memory card in the BB, remove it. Make sure SIM is seated properly. Try again. That's all I know to try. You could try wiping and reloading the OS, but I'm doubtful. Maybe someone will come along with better ideas. Hate to say it, but I think you BB may have gone to the grave. Sorry.
__________________
- Ira
Offline  
Old 12-27-2008, 04:33 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your answer!!! My hope for saving this BB is also fading but I'm not giving up yet! I have removed the Memory Card alright and all data on it is fine. Someone please hit me because I did not move all the files from my BB onto the Memory card when the BB was still running fine.

I have already tried to wipe it (using RIM software) but as I said, when the point came to reinstall the OS, it failed. It seems like there is some hardware damage in the application memory... I'm trying to give this unit a thermal treatment now, ie making it warm or cold.

I haven't tried JL Cmder yet because there is some precious files on it I really would like to recover...
Offline  
Old 12-27-2008, 05:41 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
tbird57's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Witness Protection Program
Model: 9800
OS: 6.0.0.723
PIN: OU812
Carrier: AT$T/Choked
Posts: 593
Post Thanks: 13
Thanked 18 Times in 18 Posts
Lightbulb Backup your BB

This is why I backup and I backup often..I know this is not going to fix your problem now...But....In the future,Backup your often!!
__________________
-tbird57


Offline  
Old 12-27-2008, 07:41 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't worry, I learned that lesson. Still, I must now try to recover the data lost... Any suggestions? I suppose RIM could do it?
Offline  
Old 12-28-2008, 10:01 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now that's interesting... I've had my BB on the heater for a while now and now I can connect!! I'm trying to upload the OS now... At least this shows us that heat might correct some hardware problems - the question is for how long. To be continued...

Unable to Reconnect During a Multi-Stage Load Operation :(

Alright, put it in the refrigerator now. Maybe a little cold will help, hehe.

Last edited by merendo : 12-28-2008 at 11:50 AM. Reason: Story continued.
Offline  
Old 12-29-2008, 06:58 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still nothing... Please, somebody help me!!! I'm going crazy with this BB...

Does anybody know what the flashing code flash-flash-flash-flash means? Sometimes the BB gives me this one...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.