BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-26-2009, 06:35 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sasktel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default App World Does not work

Please Login to Remove!

Hi guys. I have a problem with my new Pearl 8130.
Whenever I try to use App World all it does is respond back to me with
"Blackberry App World is having trouble connecting to the BlackBerry App World server. Verify your network connections and try again".
I have an unlimited data plan and it is working for me right now. I can surf the net on the same phone and send pics. I also own a strorm 9530 and it has no issues with BB AW so I think it is safe to assume the carrier is not the problem here. Like the comment said. App World is having trouble communicating with App World's server... Not the ISP.
This is a brand new phone and I have unloaded and wiped App World clean from my phone several times and have Battery Pulled it after each unload and each download to be sure. Still, I get nothing from the AW.
I have a 2G meme stick in it and it is cdma but neither of those will be the issue.
A solution would be nice as I realy need a couple of apps.

* Carrier: Sasktel
* BlackBerry Model: Pearl 8130 (CDMA)
* BlackBerry OS: Version 4.5.0 with application 1.7.3
* Version of App World: 1.1.0.24
* Personnel use only. (All ES's uninstalled)

Last edited by Stillborne : 12-26-2009 at 07:01 PM.
Offline  
Old 12-26-2009, 07:06 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,697
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted

It may not be you. I just tested and it time out. Going to reboot and try again.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 12-26-2009 at 07:07 PM.
Online  
Old 12-26-2009, 07:10 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sasktel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its been for three days now.
Offline  
Old 12-26-2009, 07:19 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,697
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted

Maybe it is you then. It timed out again after rebooting, but I tried again and third time was the charm.

I don't know what else to do that you haven't tried. See what others say.

By the way, when you say you have unlimited data, that is blackberry data, right?
__________________
- Ira
Online  
Old 12-26-2009, 07:26 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sasktel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes. Blackberry Data plan.
Offline  
Old 12-26-2009, 07:49 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,697
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted

is there a newer OS version you might upgrade to, or are you running the latest?
__________________
- Ira
Online  
Old 12-26-2009, 07:59 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,697
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Take a look at View Document 0 248844151 .
__________________
- Ira
Online  
Old 12-26-2009, 11:40 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sasktel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ya. It is the 124 version so it is the latest.

I did find this out however.

I have discovered that the App World will not clear security protocols in the 8130 pearl.
When I go to Applications and check for allowed applications it is not in there. It is in the Pearl's applications and all the protocols were set to “Allow" but if you look in the part that shows applications that have been cleared for the allowences Appworld is not in there. Even after I tried allowing it through a manual setup of security protocals it still would not work. My storm shows it is in that "allowed applications" section so I know it has to get through to there. I would say that is the reason for this. For some reason it is being blocked or not allowed to start up by my pearl because it wont clear security. but yet, it installs just fine.
Offline  
Old 12-27-2009, 06:05 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Are you on a BES?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 12-27-2009, 07:27 AM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,697
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted

OP said personal device. But maybe the device is second hand and was on a BES, and still has IT policy?
__________________
- Ira
Online  
Old 12-27-2009, 08:41 AM   #11 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Thats my thought, when "won't get past security" was mentioned.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 12-27-2009, 12:30 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sasktel
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No. No Bes.
It was brand spanking plastic covered new.
I uninstalled all to do with enterprise and that includes MDS.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.