BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-29-2009, 12:45 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
johnnyrichter's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Southwest Missouri
Model: 8530
OS: 5.0.0.508
PIN: <Status<Options
Carrier: Verizon
Posts: 219
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Not being alerted of calls or SMS on 8130.

Please Login to Remove!

Starting about three OS 4.5 versions ago, I noticed when someone would call me my phone wouldn't ring when it was set to loud with my ringtone set. I tried other ringtones, it still did this once in a while.

2-3 OS 4.5 versions later, it still does it, and now it sometimes won't sound off my ringtone when I receive an SMS.

Anyone else have this problem, and figure out a way to fix it? I'm missing a lot of calls because of this.
Offline  
Old 12-29-2009, 12:58 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Wirelessly posted (Lets Go Canes!)

Are you using the preinstalled ringtones. Have you tried to setting up a custom profile? My wife had a similiar issue with her 8130. She ended up getting the 8530 so I didn't pursue the issue.
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 12-29-2009, 04:05 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
johnnyrichter's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Southwest Missouri
Model: 8530
OS: 5.0.0.508
PIN: <Status<Options
Carrier: Verizon
Posts: 219
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by akosnitzky View Post
Wirelessly posted (Lets Go Canes!)

Are you using the preinstalled ringtones. Have you tried to setting up a custom profile? My wife had a similiar issue with her 8130. She ended up getting the 8530 so I didn't pursue the issue.
I'm using my own ringtones. Not sure about the custom profile...all I did was change the ringtones for the loud profile, been doing that since before 4.5OS was ever released. Only over the last few versions of 4.5 have I been seeing this problem.
Offline  
Old 12-30-2009, 01:06 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
johnnyrichter's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Southwest Missouri
Model: 8530
OS: 5.0.0.508
PIN: <Status<Options
Carrier: Verizon
Posts: 219
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still not hearing my ringtones. I can't even manually listen to them, I keep getting told "Media Processor Busy" with "Error Playing" in the top right corner of the screen. Never had this happen before...

If I do a battery pull, it fixes the issue but eventually they'll stop playing again and I'll have to do another battery pull. Anyone else having this issue? I haven't installed anything new, running the most recent OS in the stickies, running GMail / BeeJiveIM / BBWeather...I've been using these apps for over a year with no issues.

Last edited by johnnyrichter : 12-30-2009 at 01:15 PM.
Offline  
Old 12-31-2009, 05:37 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: telus
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by johnnyrichter View Post
Starting about three OS 4.5 versions ago, I noticed when someone would call me my phone wouldn't ring when it was set to loud with my ringtone set. I tried other ringtones, it still did this once in a while.

2-3 OS 4.5 versions later, it still does it, and now it sometimes won't sound off my ringtone when I receive an SMS.

Anyone else have this problem, and figure out a way to fix it? I'm missing a lot of calls because of this.
I am also having same problem. Its driving me crazy! My service provider, telus, says its a blackberry glitch but has no solution other than pull the battery and reboot!
Offline  
Old 12-31-2009, 05:48 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
johnnyrichter's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Southwest Missouri
Model: 8530
OS: 5.0.0.508
PIN: <Status<Options
Carrier: Verizon
Posts: 219
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Almost Famous View Post
I am also having same problem. Its driving me crazy! My service provider, telus, says its a blackberry glitch but has no solution other than pull the battery and reboot!
Mine has been working lately without needing anymore battery pulls. My guess is that something triggers this issue, and the issue will continue until you do a battery pull. What the trigger is, is beyond me. If I find out I'll let everyone know, including RIM.
Offline  
Old 12-31-2009, 06:53 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

The profile in your phone is probably corrupted. At times you may need to go to your desktop, go to a backup and click restore-advanced and move a backed up version of your profile from the PC to your handheld
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 01-02-2010, 12:44 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine did it for the first time last week. Approximately 2 weeks ago i upgraded to 4.5.175. It never did it before the upgrade. I previously had 4.5.13something. I reinstalled the upgrade again and it hasnt done it since. If it does it again I will probably downgrade.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.