BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-03-2010, 10:27 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with unlocked 8120

Please Login to Remove!

I bought a new unlocked blackberry pearl 8120 the other day. I put in my old AT&T sim card, and the phone can make and receive calls as well as send and receive texts, but it has a few problems...

The first problem is that any time I try calling a contact from my phonebook, my bb will add +53 in front of the number, and therefore not allow the call to go through. What I have to do instead is manually enter in a number each time I want to call it. Even when I try calling a number in my recent calls list, one that did not have +53 in front originally, it will add the +53. Any way to stop this from happening?

My other problem has to do with connecting to the data network. My phone can't seem to connect with it, even though I've called AT&T and had my data plan changed to a blackberry data plan. The upper right corner of the screen will only display 'edge' instead of 'EDGE'. I've tried going to the Host Routing Table and registering (multiple times), following up with hard resets, but nothing ever changes. As a result, email, BBM, and any apps that require a data connection will not work. I called AT&T and blackberry to see what they can do about it, and they eventually deduced that the homepage address for MediaNet needed to be 'device.home', while mine is just 'home'. Couldn't figure out how to change this though, and I ran out of time to explore it further with them. I'm not sure if this is the be all end all solution to this problem, but can anyone help me out?
Offline  
Old 01-03-2010, 10:39 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

1 - Change the Country Code to +1; look in Phone Dialer/Options/Smart Dialing

2 - if the BB still shows edge, then the account is not set up properly, regardless of what AT&T Customer Care may have told you. Media Net has nothing to do with a BlackBerry. Call them back tomorrow and get this sorted out.
Offline  
Old 01-03-2010, 11:26 AM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,033
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

With the device on, remove the battery for about 30 seconds, reinsert and let the BB reboot. Does that change "edge" to EDGE"?

If not. call ATT and have them check the plan, reactivate and resend the service books.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.