BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-28-2010, 12:03 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Media card not being recognised

Please Login to Remove!

I have a 8100 Pearl OS Ver 4.5.0.102, Desktop manager 4.6.0.19.

I've been trying to get my 2GB Micro SD card to work in this thing. I've tested it on my notebook, it can be read. I've formatted it on my notebook FAT32 no issues. But when I go insert it into the Pearl (why it is in behind the battery is a frackin mystery) and boot the phone back up, it says: "Media card cannot be read. Verify that the memory card is formatted." Well it was formatted.

I looked around and found that the BB can format the card, but when I looked where they stated (Menu>Options>Advanced Options>Media Card>Menu>Format) I was blocked. Couldn't find Media Card under Advanced Options.

I'm very frustrated with this thing as I would like to get the Mass Storage support working too, but can't if there is no card in.

Anyone have ideas?
Offline  
Old 03-28-2010, 12:39 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

I don't recall exactly how you get to it in options, but you must enable media card support. Do you see what I'm talking about?

EDIT: Try options > media card, and look at first field at top of screen (media card support). Is it on?
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 03-28-2010 at 12:42 PM.
Offline  
Old 03-28-2010, 12:50 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, under Options>Media Card. This is what I see:

Media Card Support: On
Encryption Mode: None
Mass Storage Mode Support: On
Auto Enable Mass Storage Mode When Connected: Prompt_____________________
Media card cannot be read. Verify that the memory card is formatted.
Offline  
Old 03-28-2010, 12:56 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

You've double checked and verified the card is properly placed in the holder and the holder is closed and locked?
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 01:03 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tripple checked. Done 3 or more times. :(
Offline  
Old 03-28-2010, 01:09 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Do you have another card to try? I understand the computer can read it, but just a test with another card would be interesting.
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 01:13 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried 2.
Offline  
Old 03-28-2010, 01:15 PM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

I wondering if it has an IT Policy. Did you acquire the device new, or secondhand?
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 01:18 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

2nd hand unlocked.
Offline  
Old 03-28-2010, 01:20 PM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Look (I think) at options > security options > general security options and scroll down to the services field. If that isn't the right path, look around until you find the screen. What is entered in the services field?
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 01:26 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't see a services field. What does it do? What should it say?
Offline  
Old 03-28-2010, 01:36 PM   #12 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

If you see something like ***noservices*** then you don't have an IT policy. I had Windows Live Search make an entry there, and I recall reading of other cases, so something other than ***no services*** doesn't automatically mean there is a BES IT policy on the device.

In the mean time, see the following:

http://www.blackberryfaq.com/index.php/Remove_IT_Policy
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 02:32 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did the restore to factory settings, but to no avail. :(
Offline  
Old 03-28-2010, 02:39 PM   #14 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,732
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

I'm out of ideas. Only other thing I can think of is hardware issue with the device. Did it ever work right for you? Or did you just get it and had this issue right off?
__________________
- Ira
Offline  
Old 03-28-2010, 02:41 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Never worked. I'm thinking it is HW too. Sometimes when I insert it, it says that there is not card in there at all. :( Ugh! What a pain. Need to go to get it repaired right after buying it. >:( At least I have 2 years warranty.
Offline  
Old 03-30-2010, 03:43 PM   #16 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: Everett WA
Model: 4
OS: iOS4
PIN: Whats a pin? lol
Carrier: AT&T
Posts: 582
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by maxxon View Post
At least I have 2 years warranty.
Not if you bought it used....
Offline  
Old 04-03-2010, 04:35 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Media card cannot be read. Verify that the memory card is formatted.
__________________________________________________ __________


Menu button, Format Card. What happened after?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.