BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-16-2010, 06:46 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Pearl keeps disconnecting from network

Please Login to Remove!

Randomly my phone will disconnects from the network no matter how much or how little of a charge it has. It happens very frequently sometimes very minute sometimes it takes ten minutes to do so.

I have tried a battery pull and upgrading the operating system.
Offline  
Old 04-17-2010, 11:12 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Any ideas?
Offline  
Old 04-17-2010, 12:27 PM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

What to do you mean by disconnecting? What network? Describe . . . Is the mobile network radio shutting off and you have to turn it on again? Are you losing data service with the RIM network? What?
__________________
- Ira
Online  
Old 04-17-2010, 01:29 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea the mobile network radio is shutting off on its own, like it would when battery is low
Offline  
Old 04-17-2010, 01:37 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Off hand, I'd don't know. All I can recommend is search, if you haven't.
__________________
- Ira
Online  
Old 04-17-2010, 01:41 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yea I have been. Posted on a few forums hopefully something will show up. Thanks though.
Offline  
Old 04-17-2010, 01:51 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Post an update if you figure it out.




EDIT: Here's some thoughts. The radio will turn off when battery gets below some level. I know it seems to happen for you even when the battery is charged. But take a look at these things:

Are the contacts on the battery and on the blackberry more or less clean and shiny? If dark or corroded looking, clean with a pencil eraser.

Does the battery fit tight, and do the contacts look like they press together tightly? You might try putting a business card or a trimmed piece of card between the battery and the battery cover.

Consider running the battery all the way down until the radio is really forced to shut off, then re-charge. (The theory here is re-calibrating the battery gauge in the blackberry.)

It doesn't seem like it should make a difference, but bad microSD cards seem to cause weird problems. If you are using one, remove it for a while and see what happens.

Try another battery.


You've done battery pulls and you've reinstalled the OS. I don't know what else to do beyond the above.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 04-17-2010 at 02:27 PM.
Online  
Old 04-18-2010, 12:31 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Contacts are clean and I tried re-calibrating the battery gauge yesterday.

I will try out the other ideas and let you know thanks.
Offline  
Old 04-18-2010, 12:37 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a business card in there plus a bit of paper its really tight and ii removed the MicroSD card. Still nothing...

I am going to go pick up an eraser and try to clean the contacts.

And will have to wait until tomorrow to try another battery
Offline  
Old 04-18-2010, 12:43 PM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Be gentle with the eraser on the blackberry. Unless you really think they need it, I would wait.
__________________
- Ira
Online  
Old 04-22-2010, 09:20 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: Tbaytel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok so I added extra business cards to the back and it seems to disconnect less with this in place. I still ordered a new battery and am hoping this will resolve the issue
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.