BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-03-2010, 07:29 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: Don't Know
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Pearl 8110 Error 507, nothing helps

Please Login to Remove!

Hi there
at first, please excuse my english. i know it's not the best.
my nearly endless google search brought me here.

Today I got a Blackberry Pearl 8110 from "second Hand". (My Aunt got another mobile because her contract (?) expired and she extended it.)
I installed Blackberry Desktop Software (6.0.0.43).
When I connected my Blackberry to my PC, Desktop Software tried to update my firmware.
Well, it tried. It deleted all the Apps and Data and so on, and while installing the new Firmware and Apps, there occured an Error which said "Software could not connect with your Blackberry".
I tried the displayed solutions like disconnecting and connecting it again, power adjustments of the usb-slots and connecting directly to the computer, not to a hub.
Didn't help.

Then I got Error 507.
After trying to install the firmware again i got Error 561 which i "fought" with JL_Cmdr. I got Error 507 again.
I tried installing the firmware directly through loader.exe (i deleted vendor.xml). Did it with and without the battery, with different usb-slots, even two computers.

In between I got "App Error 523" which disappeared after i clicked "reset" and now the blackberry is rebooting all the time or let's say, the hourglass appears for a little time, then the display turns black, the led lights red, display comes back again and the hourglass starts turning again.

I have no Idea what to do now. There's no guarantee left on the mobile, so giving it to the store or so is no Option.

If there is any method or tool i didn't find through Google, please tell me!

Thanks for your help!

xxx8364;: Ok, it seems that something did work... when I disconnected it again, there were something on my display:
s10.directupload.net/images/101004/temp/kpnlt9nq.jpg
(sorry, i'm not allowed to post links or pictures)

If i click one of the points, there occurs an error like "error starting "..." not found.

xxx8364;: After wiping it again, i got the same error as above (could not connect to the device) in the middle of the instalation and now it displays "507".
I can't even turn it off. -.-

Last edited by delaiken : 10-03-2010 at 08:16 PM.
Offline  
Old 10-03-2010, 09:41 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: Don't Know
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry, but i can't edit my post again.
I did the same procedure again and it seems that the Blackberry is restarting while the installation... i don't know how to stop the rebooting...
Offline  
Old 10-03-2010, 09:42 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,431
Post Thanks: 43
Thanked 598 Times in 591 Posts
Default

You are going too fast. The BB reload needs time and rushing produces a corrupted OS as you found.
The link Ixxx8217;m adding will explain the 507 code but Ixxx8217;m suggesting you do a search for JL_cmdr on the forum site and follow the reload instructions for the OS. IT TAKES TIME!!


KB02792-Error message "507" appears on the BlackBerry smartphone while upgrading BlackBerry Device Software
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
The Following User Says Thank You to tsac For This Useful Post:
aamirmc (01-23-2011)
Old 10-03-2010, 10:15 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: Don't Know
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, i read that it should take time but... after a few seconds I get an error which says "programm could not connect to blackberry". It starts installing and while copying "net_rim_cldc.cod" the BB restarts and i get the already mentioned "could not connect" error.
I can click "Try again" or "Cancel". If I click "Try again" it starts copying and then, the BB turns off and error.
This happens as often as i click try again.
Maybe I'm just too stupid (I hope so)...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.