BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-12-2006, 04:45 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy How to attach a pic from the camera via BES email?

Please Login to Remove!

Ok so I tried taking a pic of my office with the 8100 (Pearl) I just bought this morning, and send it to myself via email.

It says "This service does not support native attachment"? We're running a BES server, latest version etc. Anyone know what to do? If I try sending it using my Gmail account which is also associated with it, it works fine if somewhat delayed.

Also if I compose a new email, it defaults to sending from my Gmail address instead of my corporate email address, unless they're within my organization, which isn't good.

Help?
Offline  
Old 09-12-2006, 04:48 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to double post, but our attachment server works fine. If I send myself an email from my outlook and then forward it to myself from the 8100, it's fine. Opening PDF's and .Doc files work fine too. I just can't email pics taken by the phone through my BES account?
Offline  
Old 09-12-2006, 04:54 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
nickbee's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 238
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed this also. I could not attach a photo from my BES account but I could from my AOL account…
Offline  
Old 09-12-2006, 04:57 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You think it needs an upgrade to the BES software? I checked the IT policy there's nothing about it. There's nothing on google about it. We're breaking new ground here. Methinks the 8100 can't natively send its own photos. :/ That would really suck.
Offline  
Old 09-12-2006, 09:18 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Boy Genius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: New York City
Model: 9000
PIN: FFFFFFF
Carrier: AT&T
Posts: 781
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Works for me...
__________________
Boy Genius

The Boy Genius Report
Offline  
Old 09-12-2006, 10:40 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can I ask if you're using BES 4.0 or 4.1? And Definitely not using BIS?

We're going to look at upgrading perhaps if this is the issue.
Offline  
Old 09-13-2006, 03:40 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Jagga's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toronto
Model: Z10
Carrier: Lord Rogers - 107
Posts: 862
Post Thanks: 6
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

You NEED BES 4.1! Period.

> THEN BES Admins have the ability to REMOVE picture attachment service specifically I've I'm mistaken.
Offline  
Old 09-13-2006, 03:42 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
rYno's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Tempe, Az
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 55
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

idk.. I dont use BES, but i've done it already with MMS and my normal POP3 emails...
__________________
Tmo 8100 Pearl
.: rangers lead the way :.
Offline  
Old 09-13-2006, 07:00 AM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8100/4.2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

I can send pica from all but bes. we use the default policies 4.0
Offline  
Old 09-13-2006, 07:16 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jagga
You NEED BES 4.1! Period.

> THEN BES Admins have the ability to REMOVE picture attachment service specifically I've I'm mistaken.
Can I ask why? What is upgraded between 4.0 and 4.1 in BES that allows this? Thanks!
Offline  
Old 09-13-2006, 08:11 AM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Boy Genius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: New York City
Model: 9000
PIN: FFFFFFF
Carrier: AT&T
Posts: 781
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm on 4.1 SP3 or whatever the latest one is...no problems sending, just wish it gave you a sending percent instead of just sending its slow as all hell
__________________
Boy Genius

The Boy Genius Report
Offline  
Old 09-13-2006, 03:48 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How are you attaching your picture? From within the camera app, if I take a picture, and hit the email icon, it defaults to sending with MMS and no other options. If I go create a new email, there is no option to attach anything. I am on BES 4.0.
Offline  
Old 09-13-2006, 07:58 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the info dudes. I got 4.1 today and I'll upgrade tomorrow if it get time.

Thanks
Offline  
Old 09-13-2006, 09:36 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I updated to 4.0 SP5a this evening and after re-pushing the IT Policy, it's still not working. Does anyone know exactly what BES setting needs to be enabled/modified for this to work? Or is it ONLY going to work with 4.1?
Offline  
Old 09-13-2006, 09:54 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After speaking with other people you definitely need 4.1+ for it to work.
Offline  
Old 09-13-2006, 09:58 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And does it just work then on 4.1...or any additional changes to the policy or attachment service required?
Offline  
Old 09-13-2006, 10:15 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
findmywife's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: t-Mobile
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'll tell you tomorrow when I upgrade! But check the BES admin forum for more info.
Offline  
Old 09-14-2006, 12:30 PM   #18 (permalink)
Zro
CrackBerry Addict
 
Zro's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 597
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Emailing files from the handheld requires BES 4.1 SP2 or higher and Handheld software 4.2 (8100 is the only one with it). Currently SP2 is only available for Exchange.

Zro
Offline  
Old 09-14-2006, 02:08 PM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Location: Northern Virginia
Model: Z10
OS: 10
Carrier: VZW
Posts: 90
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by findmywife
Thanks for the info dudes. I got 4.1 today and I'll upgrade tomorrow if it get time.

Thanks
Umm... you might wanna do some reading up on the Upgrade to 4.1 from 4.0. I thought this was just a simple upgrade (like a service pack etc) but it was very far from it. 4.1 is a complete revamp of the BES Manager... everything changes, there are changes to your database, etc... you should look into it first or at least make sure you have your BES Support number handy.
Offline  
Old 09-14-2006, 02:14 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Location: Northern Virginia
Model: Z10
OS: 10
Carrier: VZW
Posts: 90
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Zro
Emailing files from the handheld requires BES 4.1 SP2 or higher and Handheld software 4.2 (8100 is the only one with it). Currently SP2 is only available for Exchange.

Zro
And it just came out on the 12th... I've been trying to download it for 2 days now (225megs) and the stupid connection keeps dying on me. I'll download the service pack tonight at home and bring it into work tomorrow.

Have you played with it yet? I heard at the Wireless Symposium this year that once everything reaches 4.2, you'll be able to play back *.wav attachments in e-mails? THAT is gonna be nice... with our running Ciscos VOIP platform... can't wait.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.