BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-31-2007, 04:54 PM   #201 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los angeles
Model: 8900
OS: 4.6
Carrier: T-Mobile
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

I can connect (TMo) just fine, but some quirky reason my 'connection' is very sensitive. I have to tether my Pearl and then leave it in an upright position without touching it, in order to enjoy uninterrupted connection after dialing in. The moment I accidentally knock the phone over or even just lift it up to move it to another spot, the phone 'loses' its USB/dialup connection pretty much immediately. Anyone else experience this weird problem, or do I have a bad USB cable/mini-USB socket?
Offline  
Old 07-31-2007, 05:07 PM   #202 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like a touchy USB cable.
Offline  
Old 08-02-2007, 03:06 PM   #203 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Location: Kyle,Texas
Model: 8100
Carrier: tmobile
Posts: 198
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there step by step instructions on how to tether with vista? I did do a search!!!
__________________
DONT TAKE MY KINDNESS FOR A WEAKNESS.
Offline  
Old 08-03-2007, 03:19 AM   #204 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
zero7404's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: tri-state
Model: 9530
OS: 5.0.0.328
PIN: n/a
Carrier: tmob
Posts: 1,097
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so what happens when you've followed all the steps correctly and "standard modem" is not listed under the modems tab in Phone and Modem Options ?
Offline  
Old 08-03-2007, 03:59 AM   #205 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lonnielove View Post
Is there step by step instructions on how to tether with vista? I did do a search!!!
I dunno about Vista inasmuch as I am staying away from that can of worms OS for at least the next year, if not longer. I have too many excellent programs that are no longer made and I fear they won't work on Vista.

For me, asking a Vista question is like asking something about Macs, don't know anything about it.

Sorry.

It's a long shot, but since T-Mo provides tech support on tethering with WinXP, maybe they have some info on Vista? Since you are with T-Mo, give em a call. All they can say is they don't know squat, like me.

Last edited by SanFrancisco : 08-03-2007 at 04:01 AM.
Offline  
Old 08-05-2007, 12:03 AM   #206 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Telcel
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Telcel Configuration

Hello does anyone has the number and initial command to be used in telcel gsm (Mexico Carrier) I have a BB8100 and been following these instructions, however i think they are for cingular and I wish to set it up on telcel carrier. Have an unlimited data plan with these carrier.

Thanks for any help

Cesar Martinez
Offline  
Old 08-07-2007, 09:29 AM   #207 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Cell One
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have Cell One and I have tried this and all I get is a 734 PPP error during dial up any ideas?

Thanks
Offline  
Old 08-07-2007, 10:55 AM   #208 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

doesw it use ur minnutes
Offline  
Old 08-07-2007, 11:16 AM   #209 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default trouble

i have vista and some of those setting are diff can someone help me set up to use my bb to connect
Offline  
Old 08-08-2007, 01:33 AM   #210 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

that is amazing, this phone is amazing

it's slow, REAL slow for me, but i'm at work in the basement with 2 bars of service (maybe)

att needs to get to it with providing much better service for those of us that live in the country

ps.
i made it work in vista also, the only tricky part is to click 'change settings' in the general tab of the modem properties to put in the string for your provider (why they won't let you put it in there to start with is beyond me)

Last edited by stonefeet : 08-08-2007 at 01:38 AM.
Offline  
Old 08-08-2007, 01:50 AM   #211 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by stonefeet View Post
i made it work in vista also, the only tricky part is to click 'change settings' in the general tab of the modem properties to put in the string for your provider (why they won't let you put it in there to start with is beyond me)
Stonefeet, can you provide a line-by-line post in here where you tell those members with Vista exactly what you did to make this work on a PC with Vista. Would be helpful.
Offline  
Old 08-08-2007, 12:10 PM   #212 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just set mine up with my cingular bb and it works like a champ.

Thanks for the excellent write-up!
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold
Offline  
Old 08-08-2007, 06:11 PM   #213 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
zero7404's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: tri-state
Model: 9530
OS: 5.0.0.328
PIN: n/a
Carrier: tmob
Posts: 1,097
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i ask one more time: what can i do to get this BB to show up as a standard modem in control panel/phone & modem ?

whenever i plug it in, it doesn't appear. every step followed correctly.
Offline  
Old 08-08-2007, 07:49 PM   #214 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Foxyslipperz246's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: wouldnt you like to know
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks for that... i knew it could be done but i wasnt quite sure how to do the whole modem part till now thanks again!

-bianca
__________________
woot woot!
Offline  
Old 08-09-2007, 12:23 AM   #215 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SanFrancisco View Post
Stonefeet, can you provide a line-by-line post in here where you tell those members with Vista exactly what you did to make this work on a PC with Vista. Would be helpful.
it's really exactly the same as the directions provided in the first post of this thread except for the thing i mentioned above.

but since i'm bored @ work

click the start button and go to connect to

then click set up a connection or network

select connect to internet

click setup connection anyway (that's what it says on mine since i'm already connected to a network)

select dial up

choose standard modem

put *99# in the dial up phone number box and leave everything else the way it is

click connect eventhough it won't work then let it do its thing and close the box

go to control panel-> phone and modem options

go to modems tab and select standard modem and hit properties

in the general tab you'll see a change settings box, click it

and in the advanced tab put in your carriers string
mine was +cgdcont=1,"IP","wap.cingular"

ok all the way out of that and open desktop manager and wait until phone says it's connected

now go to connect to from the start menu and connect to the connection you setup earlier

that's what worked for me, anything beyond that i really have no idea
Offline  
Old 08-09-2007, 12:47 PM   #216 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: Tmo
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Man, I am not sure what I did wrong. Brand new laptop running Vista Enterprise with the Dell BT 355 module. I can pair up and synch with DM via BT with no problems - same with USB, no issues synching. I do not get the standard modem listed under modems, and I do not get the Dial Up Networking option in the Bluetooth Manager. So - No tethering at all right now. I have the current phone OS, current DM (4.2 SP2), DM is running... I do have several devices that show no drivers installed in Device Manager - 2 listings for Bluetooth Peripheral Device and 2 for Unknown Device. I have the proper listings for the COM ports though. Any ideas? Any help is very much appreciated.
Offline  
Old 08-11-2007, 02:58 AM   #217 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego, CA
Model: 8310
OS: 4.5.0.108
PIN: 2484D2EB
Carrier: AT&T
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

awesome little feature. loving it so far.

one thing- you only need desktop manager open to dial the internet. once you are connected through your pearl you can close DM and retain your connection.


i'm a bit OCD and don't like unnecessary apps open.
Offline  
Old 08-11-2007, 03:53 AM   #218 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wow. This is great. THANK YOU to SanFrancisco and Stonefeet for helping me get my T-Mobile blackberry set up with my Vista notebook!!
Offline  
Old 08-16-2007, 04:33 PM   #219 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mob
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It seems to have gone to hell with the .103 t-mob upgrade.
Any thoughts?
Offline  
Old 08-27-2007, 05:25 PM   #220 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down I have the same problem

Quote:
Originally Posted by sakman74 View Post
so what happens when you've followed all the steps correctly and "standard modem" is not listed under the modems tab in Phone and Modem Options ?
I have this same problem. I have strictly followed the directions a few times. I also don't have the RIM Virtual Ports listed under the ports...

Can anyone help...

~just a bit frustrating~ I have wasted so much time on this stupid thing...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/49502-using-your-8100-pearl-unlimited-web-access.html
Posted By For Type Date
Advice Needed - Should I Get a BlackBerry Pearl? Connected Internet This thread Refback 11-21-2006 04:33 PM
Help Requested: Blackberry vs Verizon Laptop Card This thread Refback 10-27-2006 12:09 AM
vB Easy Archive - Pearl 8100 as a BT modem This thread Refback 10-13-2006 12:10 AM
HowardForums: Your Mobile Phone Community & Resource - Pearl 8100 as a BT modem This thread Refback 10-10-2006 11:18 AM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.