BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-13-2006, 12:15 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default VAD doesn't work with U-Connect

Please Login to Remove!

I have a 2005 Dodge Magnum. VAD does not work with the 8100 when connected with the Dodge UConnect BT system. The failure mode is that after pressing the VAD button, the "say a command screen" will come up on the 8100, but nothing audible is heard from the 8100. The 8100 then does not respond to any attempts to say a contacts name and basically times out. I can dial using the keypad or the contact list on the 8100 and it works fine and dials through the Uconnect system.

My previous phone was a Samsung I730 which used the same Voice Signal VAD SW in the phone without a problem.

I have tried pairing the phone again, reseting the 8100 and the Uconnect system.

T-Mobile says it's not their issue because I have successfully paired the phone. And you guessed it, the uconnect support said it's the 8100 issue.

So looks like this phone goes back unless I can get this VAD issue fixed.
Offline  
Old 10-14-2006, 08:03 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have an 06 Grand Cherokee with uconnect and I dont have any issuses using the vad on my pearl with it. I have the release os on my pearl but will be putting the rogers update on my phone to see if I notice any improvements.

Do you have your security settings---> content protection set to include your address book ? You shouldnt if you do.

If thats not the case I dont know what to tell you other then there maybe an update for the uconnect system itself.

If you need someone that has your basic hardware working as an example feel free to pm me and I can give you any important info they ask about my uconnect software version(I'm sure they can look it up some how) or phone settings.


Good luck getting it fixed

Tishomi
Offline  
Old 10-16-2006, 12:26 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tishomi
I have an 06 Grand Cherokee with uconnect and I dont have any issuses using the vad on my pearl with it. I have the release os on my pearl but will be putting the rogers update on my phone to see if I notice any improvements.

Do you have your security settings---> content protection set to include your address book ? You shouldnt if you do.

If thats not the case I dont know what to tell you other then there maybe an update for the uconnect system itself.

If you need someone that has your basic hardware working as an example feel free to pm me and I can give you any important info they ask about my uconnect software version(I'm sure they can look it up some how) or phone settings.


Good luck getting it fixed

Tishomi
The security protection was disable so that should be the problem.

A co-workers 8100 was tried with 05 CTS Cadillac and it also didn't work.
Offline  
Old 10-17-2006, 10:15 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to hear you are still having issues with your pearl and uconnect. I have updated the os to the rogers release and I still have no issues with my uconnect and pearl. I can tell you for fact that they will work together for vad.

Just to be sure I dont have any contacts inside the uconnect's address book so I know its pulling from the phone when I activate it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

PLE 40Mhz Crystal Oscillator 40.000000 Mhz Half Can NEW Amiga Apple PC
$2.75
PLE 40Mhz Crystal Oscillator 40.000000 Mhz Half Can NEW Amiga Apple PC pictureNEW Motorola MC68030RC40B 40Mhz PGA 128 Pin Gold Amiga Apple CPU MMU Processor
$37.95
NEW Motorola MC68030RC40B 40Mhz PGA 128 Pin Gold Amiga Apple CPU MMU Processor pictureRARE Western Digital WD33C93A-PL Proto SCSI IC NEW Leftover for Amiga 3000 Etc
$64.95
RARE Western Digital WD33C93A-PL Proto SCSI IC NEW Leftover for Amiga 3000 Etc pictureSaronix 33Mhz Crystal Oscillator 33.3000 Mhz Half Can NEW Amiga Apple PC NOS
$2.75
Saronix 33Mhz Crystal Oscillator 33.3000 Mhz Half Can NEW Amiga Apple PC NOS pictureATL HDI 1000 PCB ASSY, Amiga Mboard 7500-1318-01 c A4000t
$784.0
ATL HDI 1000 PCB ASSY, Amiga Mboard 7500-1318-01 c A4000t picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.