BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-07-2006, 01:04 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default What the???? Is it me.......

Please Login to Remove!

OMG!! Just got my second BB Pearl in 2 weeks - sent the first one back to Vodafone because the Autotext decided to stop working all together - I tried everything, Vodafone tried everything then they said its knackered we'll send you a new one. I got that this morning - everything working fine until lunchtime when low and behold the autotext breaks down again! Before I phone Vodafone back has anyone heard of this problem or know how I can fix it?

Also whilst Im here ranting - how do I get rid of the 3 second delay on incoming calls? If I ring my BB I can hear it ringing for a couple of rings and I can see that an incoming call is being registered on my BB but it doesnt ring until 3/4 seconds have passed then it rings - I'm missing loads of calls because of this. Finally is it me or is the LOUD ring setting not that great, maybe it sould be called MEDIUM - any way to crank it up?

Rant over. Help would be great. Cheers. B.
Offline  
Old 11-07-2006, 01:14 PM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
krad's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Model: 0000
Posts: 788
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

upgrade to o2 software.... knackered!!!
Offline  
Old 11-07-2006, 01:24 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
secrecyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southern California, USA
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 1,238
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Autotext works fine with me. As for the ringer, yes, that's a big problem. I also noticed it's low too.

Should you upgrade? I don't know. I personally will only upgrade if it's available for my carrier. So far, there's no upgrade for T-mobile.
Offline  
Old 11-07-2006, 01:25 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
paulbblc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Twin Cities, MN
Model: ip 3g
PIN: 8675309
Carrier: AT&T
Posts: 3,555
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You could upgrade, if it doesnt fix the problem downgrade back to the original version and then send it back if you need.
Offline  
Old 11-07-2006, 02:10 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The autotext issue is clearly a glitch - I can't believe BB offer no fixes for the problem - its a pretty big problem seeing as the main reason I have a Pearl is to use email and typing without autotext is too time consuming - I hope someone has an fix as I think the handset is great and I realy don't want to change it for a 'normal' phone or a chunky BB.

The ring delay is SO annoying?!!!
Offline  
Old 11-07-2006, 03:54 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
JMMARICH's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Long Beach, MS
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had my autotext keep turning off. I was able to turn it on by hitting the button to the left of the pearl, and scrolling down to autotext on or whatever it says.

You sure you guys are trying this?

--Josh
Offline  
Old 11-07-2006, 05:19 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
MythmbHurts's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 8100
Posts: 642
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have never had a problem with suretype the easy way to turn it on and off is to hold down the "SYM" key that changes it to multi tap and suretype while in a message or field you can write in.. In fact this is the first I have heard of it just not working period..
__________________
PIN:204D7C8C - USE THE SEARCH BUTTON!!!!
Yahoo: Whips_n_licks
Email:whips_n_licks@yahoo.com-Don't email me unless you searched!!
BB 8100 4.2.0.69
Offline  
Old 11-07-2006, 05:27 PM   #8 (permalink)
dwc
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dwc's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: SF CA
Model: 8320
Carrier: tmob
Posts: 204
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Regarding the delayed "ring" when receiving a call...

Please check into your current profile - "normal" I am assuming.

What is the "out of holster" setting? Is it "Vibrate + Tone"?

If so, it's gonna delay that ringtone until it has vibrated.

How many vibrations are set?

Try switching "Vibrate + Tone" to just "Tone" and see if it doesn't ring immediately on your next call. (make sure to -save-) It worked for me.

-Dan
Offline  
Old 11-07-2006, 06:13 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

First off, yours is a Vodafone OS, I have T-Mo and using the original OS that came with the U.S. Pearl. But some settings should be the same.

_____________________________

On the phone ring, you can change your settings to have the phone vibrate only once. This gives you some time to answer the phone as the audible ring will occur faster than if the phone is set to first vibrate two to three times.

_____________________________

By autotext are you referring to SureType? If so, your default settings may be set to MultiTap. To make SureType the default setting:


<settings>

<language>

<input language>

<English(United States)>

Press escape key [key to right of trackball]

Scroll to <save>

Press trackball to save setting.

I don't know what yours will say in place of "United States" but I imagine the general setting will be the same, for example "English, UK".

_______________________

On the ringers, the default ringers are not all that loud. In addition to making sure the "volume" settings in "notifiers" or phone ring are set to "loud" simply download and install other ringers that are louder. For example, some of my classic phone ring sounds are ear busting.

I'll post some ringtones for you to try. Install them and see what you think, or should I say "hear."

http://www.heartinsanfrancisco.com/phoneringmodern2.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/phoneringmodern3.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/phoneringtech2t.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/sonarblip.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/urgentmessage.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/frogannoying.mp3

http://www.heartinsanfrancisco.com/frog3annoying.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/mailAOL.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/m...comservpac.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/mailyahoomail.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/oldclock2.WAV

http://www.heartinsanfrancisco.com/phoneoldring.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/phonering.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/p...classicold.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/bigben.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/clockchime.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/d...3lowertone.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/bellchurch2.wav

http://www.heartinsanfrancisco.com/doorbellDingDong.wav





Quote:
Originally Posted by Typerpilot
OMG!! Just got my second BB Pearl in 2 weeks - sent the first one back to Vodafone because the Autotext decided to stop working all together - I tried everything, Vodafone tried everything then they said its knackered we'll send you a new one. I got that this morning - everything working fine until lunchtime when low and behold the autotext breaks down again! Before I phone Vodafone back has anyone heard of this problem or know how I can fix it?

Also whilst Im here ranting - how do I get rid of the 3 second delay on incoming calls? If I ring my BB I can hear it ringing for a couple of rings and I can see that an incoming call is being registered on my BB but it doesnt ring until 3/4 seconds have passed then it rings - I'm missing loads of calls because of this. Finally is it me or is the LOUD ring setting not that great, maybe it sould be called MEDIUM - any way to crank it up?

Rant over. Help would be great. Cheers. B.

Last edited by SanFrancisco : 11-07-2006 at 08:14 PM.
Offline  
Old 11-07-2006, 07:20 PM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
MythmbHurts's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 8100
Posts: 642
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

your AOL mail ringtone link is not working I was really looking forward to getting that one! Can you fix the link please
__________________
PIN:204D7C8C - USE THE SEARCH BUTTON!!!!
Yahoo: Whips_n_licks
Email:whips_n_licks@yahoo.com-Don't email me unless you searched!!
BB 8100 4.2.0.69
Offline  
Old 11-07-2006, 07:37 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
phungy's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Gainesville/Sarasota/NYC
Model: iFone
OS: OSX
Carrier: AT&T
Posts: 924
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^^Me too.
__________________
Former BB8100 owner.
3GS 32GB
Offline  
Old 11-07-2006, 07:58 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MythmbHurts
your AOL mail ringtone link is not working I was really looking forward to getting that one! Can you fix the link please
Call tech support. They will get right on it.
Offline  
Old 11-07-2006, 08:06 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I fixed it. Also, here it is in MP3, a smaller file. I did not have time to convert all the others to MP3.

http://www.heartinsanfrancisco.com/aolmail.mp3
Offline  
Old 11-09-2006, 04:15 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you!!!! The autotext is back! Holding down the SYM key whilst in message mode did the trick - why that shortcut isn't in any of the BB info that came with the handset or why Vodafone couldn't have told me that I'll never know. Anyway thanks very much.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.