BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-09-2006, 03:39 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lost sound completely!! PLEASE HELP!

Please Login to Remove!

I have no more sound at all. NO ringing when i call someone. no camera click sound when i take a picture, no video or music will play. HELP!

The only sound i get is when the call connects and the person says hello. What is going on. I was watching movies on my phone and using the pearl headset that came with it and also talking on the phone with it.(not at the same time) and now i cant get it to work on the headset or anything.

PLEASE ADVISE.. THANKS!
Offline  
Old 11-09-2006, 03:47 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: Orange & TMobile
Posts: 214
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just reset your unit by removing the battery and placing it back.
Offline  
Old 11-09-2006, 04:07 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by monkey1234
I have no more sound at all. NO ringing when i call someone. no camera click sound when i take a picture, no video or music will play. HELP!

The only sound i get is when the call connects and the person says hello. What is going on. I was watching movies on my phone and using the pearl headset that came with it and also talking on the phone with it.(not at the same time) and now i cant get it to work on the headset or anything.

PLEASE ADVISE.. THANKS!
While I have no official word from T-Mo or RIM on this, I have concluded after one month that when playing music or a movie, then later going back to phone mode, that the sound mutes, sometimes on the phone, sometimes on the media player, sometimes both.

Just tonight I was playing a movie, a call came in, and the phone crashed, to where I had to do the battery reset.

What I have said before is that the Pearl is just like our desktop computers. Once in awhile your PC crashes, typically one or more of the programs you had open. The solution is typically to reboot the PC.

I suspect that the Pearl's operating system is fairly simple in most respects, but when one uses the various multimedia functions, uses the browser, e-mail and phone, well it's just a matter of time before something gums up.

Typically your phone may freeze completely, your sound could go out or the video player may show a black screen, to name a few.

I don't fault RIM because I think that it is asking a lot for these little 3.2 oz devices to act flawlessly, at all times day or night, sometimes for days on end because some people never do the battery reset procedure.

I'd be curious how many people have to reboot at least once a day. I know I do.

By the way, the battery reset procedure is a recognized process, it is even in the manual. There is no "reset button" on the Pearl, so the battery reset is all one can do to reboot.

Let us know if the battery reset fixes you problem. Also, if it does not, try the reset two or three times. Sometimes the fix does not take place until the third try.
Offline  
Old 11-09-2006, 08:51 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Mr MrG's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I Had The Same Thing Happen...

I Tried The Hard Reset..

Didint Work

Removed The Sd Card..

Restarted...and Sound Was Back..

Reinstalled Card....

A Week Later No Problems...

Someone Else Installed It Wrong..go Figure....

Worth A Shot...
__________________
Signature.
Offline  
Old 11-09-2006, 09:10 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, the MicroSD and/or the SIM card not installed fully and "tightly" can cause a host of problems.

Phone may still work and only one or two things will go whacky. So it should be on the list of things to check.

Quote:
Originally Posted by Mr MrG
I Had The Same Thing Happen...

I Tried The Hard Reset..

Didint Work

Removed The Sd Card..

Restarted...and Sound Was Back..

Reinstalled Card....

A Week Later No Problems...

Someone Else Installed It Wrong..go Figure....

Worth A Shot...
Offline  
Old 11-09-2006, 10:09 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Model: 8900
OS: 5.0.0.822
Carrier: T-Mobile
Posts: 114
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SanFrancisco
I'd be curious how many people have to reboot at least once a day.
I simply turn the wireless off at night. I am "forced" (due to a problem) to shut down, pull battery out, etc, about once a month. Then again, I'm a strictly email / PIN user (i.e. no heavy pictures, video, etc).
Offline  
Old 11-10-2006, 12:30 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Berry O Black's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Known Issuez

Hey Guys this is one of the problems the new Handheld software should address, there were sound issues as well as the 1Gig cap that will be fixed with the release of the software. the software should be avaible hopefully by the end of Nov at T Mobiles website,
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.