BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-20-2006, 06:34 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kaysville Utah
Model: 8320
Carrier: Tmobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BIG Problems with Latest BB Pearl Handheld Software 4.2.0.64

Please Login to Remove!

Hey all, I upgraded my pearl with the latest handheld software 4.2.0.64 (appearantly released friday night). I only upgraded beacuse I wanted to use my newly purchased 2GB card. After installing the new software, Wala, my camera no longer works.

I get an error message that says "Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again".

I have done a reload of this software THREE times now... spent 4 hours with Tech support (overseas). Wouldnt it seem that this is a software issue, especially if the camera worked fine BEFORE the upgreade?

I would rather revert back to the old software, and see if the camera works, but t-mobile doesnt have that link anymmore.

Any thoughts or suggestions?
Offline  
Old 11-20-2006, 06:59 PM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
krad's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Model: 0000
Posts: 788
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by balekwa44
Hey all, I upgraded my pearl with the latest handheld software 4.2.0.64 (appearantly released friday night). I only upgraded beacuse I wanted to use my newly purchased 2GB card. After installing the new software, Wala, my camera no longer works.

I get an error message that says "Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again".

I have done a reload of this software THREE times now... spent 4 hours with Tech support (overseas). Wouldnt it seem that this is a software issue, especially if the camera worked fine BEFORE the upgreade?

I would rather revert back to the old software, and see if the camera works, but t-mobile doesnt have that link anymmore.

Any thoughts or suggestions?
you can go to the rim software section on here, and pick another provider who has .51... you could downgrade to that.. and then try and update to the o2 version?
Offline  
Old 11-24-2006, 10:21 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my camera works fine, you might wanna reinstall...
Offline  
Old 11-25-2006, 06:43 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
alslsb's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: Z30
OS: 2.1055
PIN: erest
Carrier: Verizon
Posts: 470
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

My camera works fine also. Ditto on the reinstall suggestion
Offline  
Old 11-25-2006, 08:11 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
rkkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: NJ
Model: 8100
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 321
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine also works fine. I think the problem is limited to this one user and not a major bug like I thought when I first saw this thread.
Offline  
Old 11-25-2006, 01:47 PM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Broken BlackBerry - not an epidemic...
Offline  
Old 11-25-2006, 11:21 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Nashville, TN
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mind if I ask who's your carrier?
Offline  
Old 11-26-2006, 04:59 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
9balla4life's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Land where Blackburr's grow off trees....not sure yet
Model: 8120
OS: v4.3.0115
PIN: 24760E78
Carrier: T-Mobile
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

same everything works well
__________________
Bryan
PIN: 23E35614
[email address]
Currently using 8100 Pearl.
Offline  
Old 11-26-2006, 05:09 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
9balla4life's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Land where Blackburr's grow off trees....not sure yet
Model: 8120
OS: v4.3.0115
PIN: 24760E78
Carrier: T-Mobile
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wonder if you can backup your bb info on the SD card like the ones that you have in a nokia symbian os device. you could backup your device using the nokia sd card.

Out of curiosity, does having an SD card increase the speed of your 8100 or is it strictly for storage??? anyone know the answer? thanks.
__________________
Bryan
PIN: 23E35614
[email address]
Currently using 8100 Pearl.
Offline  
Old 05-08-2007, 10:51 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Camera Problmes with Blackberry 8100

I am having a similar problem, when i try and start the camera i get the following message "Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again".

The camera worked perfectly and just stopped working last week.
I have not upgraded any software since purchasing the blackberry and do not know why it has suddenly stopped working.
Offline  
Old 05-08-2007, 11:31 AM   #11 (permalink)
thk
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 47
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you check on how much free memory you have left on your Pearl or see if there are any programs running in the background besides the 5 basic apps?
Offline  
Old 05-08-2007, 11:44 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How do i check how much memory i have left?

I don't think there are any other applications running apart from the standard ones. i have turned the blackberry off and on again a few times and removed the batter and put it back in again.
Offline  
Old 05-08-2007, 03:51 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont think the memory is the issue. you can check it in options>status

i would do a wipe using jl_cmder (you can find on the forums by searching) and reinstall your OS, because it definitely sounds like a software issue.
__________________
-MC-
Offline  
Old 05-08-2007, 04:22 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Picasosz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Twighlight Zone
Model: 8100
Carrier: T-Mobile-Verizon
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This was new software months ago. the twighlight zone returns again
Offline  
Old 05-08-2007, 08:06 PM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

If you're still running 4.2.0.64 I recommend upgrading to at least 4.2.0.71 or even the 4.2.1.66 in the sticky thread at the top of this forum.

Last edited by John Clark : 05-08-2007 at 08:08 PM.
Offline  
Old 09-14-2007, 09:36 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi. I have been having the exact same problem since I upgraded to my blackberry curve from a Blackberry 7130g.

It does not seem to be a hw problem because when I re-install the OS everything is fine. However, once I enable Enterprise Activation and get my email hooked up to my company's email system, I start getting this error.

We use wireless synch in my company. After my enterprise activation was completed, all of my 7130 settings were applied to my BB. However, this seems to be the reason that I am getting the "could not start the camera" error.

Does anyone have any ideas? This is really starting to turn into a waste of money.
Offline  
Old 09-15-2007, 03:50 AM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cincy, 0
Model: 8100
Carrier: CBW
Posts: 360
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pixel View Post
I am having a similar problem, when i try and start the camera i get the following message "Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again".

The camera worked perfectly and just stopped working last week.
I have not upgraded any software since purchasing the blackberry and do not know why it has suddenly stopped working.
I realize this was posted in May, but since you seem to have been ignored....The 2 gig card should only slow down your device when "indexing" the info from the card.
__________________
Thx
Low
Offline  
Old 10-07-2007, 10:00 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 6800
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Camera

Minestopped working within a week, (Camera on the curve) and I didnt upgrade any software, I have not tried to fix it yet I spend 56 minutes on tech support and had no energy to wait any longer. I would advise back up everything. I have a feeling I am going to have to wipe the memory but I havent got that far yet.. Yes I am with Cingular ATT just in case. NO its not a random event when 3 users on a BB have had the problem
Offline  
Old 11-28-2007, 10:32 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

I also have the BB Pearl, have not downloaded any new software, and my camera doesn't work either.
Offline  
Old 11-28-2007, 12:22 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Model: 9530
Carrier: Bell
Posts: 138
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you all on BES? Perhaps the admin locked it down?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.