BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-04-2006, 10:27 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
admartinezjr's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Model: 8100c
Carrier: AT&T
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default HELP! No BIS option on initial setup

Please Login to Remove!

Hello....just got my Pearl today. When I run the Setup Wizard, the device does not give me an option for BIS only for BES. I am not connecting my BB to a BES. What am I doing wrong?

Thanks for your help.
Offline  
Old 12-04-2006, 10:36 PM   #2 (permalink)
BlackBerryFAQ.com Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: TorontO
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
PIN: 2322E11D
Carrier: Rogers
Posts: 471
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Mandizzle's Pearl: BlackBerry8100/4.2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/107)

Are you on a data plan? If so just go into your menu and go to email settings. You can set it all up from there.
__________________
Blackberry Torch 9800
PIN #: 2322E11D
O/S: 6.0.0.246
Offline  
Old 12-04-2006, 11:42 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Location: NYC
Model: 7230
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Had the same problem. Did you activat your BB data plan to your account? You might also have to enter in your PIN & IMEI to activate the device on your BIS account.
Offline  
Old 12-04-2006, 11:54 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Texas
Model: 8800
PIN: 23F51D67
Carrier: Cingular
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by admartinezjr
Hello....just got my Pearl today. When I run the Setup Wizard, the device does not give me an option for BIS only for BES. I am not connecting my BB to a BES. What am I doing wrong?

Thanks for your help.
Are you with Cingular? Go here...

www.cingular.com/blackberrystart
__________________
Chad
Cingular, 8800, OS v4.2.1.72
PIN # 23F51D67
Offline  
Old 12-04-2006, 11:55 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Texas
Model: 8800
PIN: 23F51D67
Carrier: Cingular
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Or better yet, here is a direct link:

BlackBerry Internet Service
__________________
Chad
Cingular, 8800, OS v4.2.1.72
PIN # 23F51D67
Offline  
Old 12-05-2006, 12:09 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem too. I can't access my BIS. And when I try to set it up over the browser, I get an error setting up my user ID and password.

"system error"
Offline  
Old 12-05-2006, 12:15 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Texas
Model: 8800
PIN: 23F51D67
Carrier: Cingular
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lucyl
I have the same problem too. I can't access my BIS. And when I try to set it up over the browser, I get an error setting up my user ID and password.

"system error"
Cingular? Dial 800-304-3044, this will get you STRAIGHT to the data support team (Blackberries, PDAs, etc). They can help fix the problem you are having with the website and get you going.
__________________
Chad
Cingular, 8800, OS v4.2.1.72
PIN # 23F51D67
Offline  
Old 12-05-2006, 12:26 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yup Cingular.

Awesome, I'll call them tomorrow morning when they're open. Thanks

I'm also getting "data connection refused".
Offline  
Old 12-05-2006, 12:32 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
admartinezjr's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Model: 8100c
Carrier: AT&T
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone, I was able to set it up from the BB setup. I'm posting this from the Pearl.
Offline  
Old 12-05-2006, 06:13 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Model: 9700
Carrier: Vodafone
Posts: 236
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lucyl
I have the same problem too. I can't access my BIS. And when I try to set it up over the browser, I get an error setting up my user ID and password.

"system error"
I get the exact same error on one of the Pearls I am trying to set up. All others worked fine. I called Vodafone UK and they cannot understand why this is happening. Only solution to me looks like a handset swap unless somebody else has any ideas
Offline  
Old 12-05-2006, 04:44 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks guys.. I finally got everything cleared.. Support just activated BIS on my phone and I just created an account from there.
Offline  
Old 12-05-2006, 04:49 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
admartinezjr's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Model: 8100c
Carrier: AT&T
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad to hear you're all set. I am loving my Pearl!
Offline  
Old 12-05-2006, 09:49 PM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you get your Internet Browser okay? I'm on the phone for the 2nd time tonight to get services books and browser pushed.

I had to call the first time to get my BBRYBISUNL set up even though it should have been there from the original online order.

Switching from my ATTW 7290 has gone good so far.

....Done!

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Old 12-05-2006, 11:16 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Steve's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cedar Falls, Iowa
Model: 9630
Carrier: Sprint
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Cingular 8100 Pearl: BlackBerry8100/4.2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Quote:
Originally Posted by ckeck
Quote:
Originally Posted by lucyl
I have the same problem too. I can't access my BIS. And when I try to set it up over the browser, I get an error setting up my user ID and password.

"system error"
Cingular? Dial 800-304-3044, this will get you STRAIGHT to the data support team (Blackberries, PDAs, etc). They can help fix the problem you are having with the website and get you going.
The data CSR I talked to tonight said the 800-304-3044 is to be discontinued by the end of the year. He said to use 800-331-0500, which is the normal CSR number. (sigh)

Hopefully we'll get a new direct number soon after!

Until then!

Steve
__________________
9630 Tour - Sprint
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.