BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-07-2006, 12:05 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Carrier: Tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Message notification not working

Please Login to Remove!

I updated my Pearl's OS today, the new one from TMO. It failed the first time, had to wipe my Pearl using JL_Cmder, and then start from scratch.

Got my contacts and such back by syncing with Outlook, that's all good. Somehow, my email settings were still there (for a POP3 account, not Outlook) and it all appeared to work. But, I don't get any notification when I get a new email, have tried setting to various tones, vibrate, etc. and nothing works. This worked fine before, so not sure what the deal is.

The tone that I have specified for phone calls works fine. I've tried rebooting, had no effect.

Any thoughts? I'd prefer not to re-install the OS, not even sure how to do that without wiping it again and that was not too fun.
Offline  
Old 12-07-2006, 12:20 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Carrier: Tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also, just realized that email reconciliation isn't working, and isn't even showing up as an option in messages. Argh.
Offline  
Old 12-07-2006, 12:21 AM   #3 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you sure that you checked the 'messages' setting under the profile that you are using?

menu/profile/advanced. Then select the profile that you are using and check the settings for 'messages [youremail@yourserver.com]'
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 12-07-2006, 12:23 AM   #4 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ericmj
Also, just realized that email reconciliation isn't working, and isn't even showing up as an option in messages. Argh.
Log in to your t-mo account on the web and then click on 'setup internet email'. Then select 'service books' from the left side and click 'send service books'.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 12-07-2006, 11:27 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Carrier: Tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your help. I got it figured out late last night, I deleted my email account on the Pearl, and then re-created it, and everything is working fine. I think what happened is when I re-installed, it got some of the email account settings from the my-t-mobile site but not everything. So I still got emails, but in the profile options the account didn't show up, just a generic "Messages" item and that's what I was changing the tones, etc. for. Once I re-created the account on my Pearl, the email account showed up under my profile settings and it's all good!
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.