BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-22-2006, 01:19 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BlackBerry 8100 LED light problem.

Please Login to Remove!

Hi everyone. I hope someone can help with this problem.

I have a blackberry 8100. I have my LED coverage indicator set at on. It seems to work properly such as blinking green when its stationary, when i receive messages it blinks red, blinks red during the duration of ringing with incoming calls but with only incoming phone calls, my LED stays lit at green when i answer and even after i finished or hanged up the call. Im not sure if it is normal to stay lit during the incoming call but im sure its not normal to have it stay lit even after the call. It is very annoying because to have it blink again i have set the LED from on to off then off to on.

Any suggestions or help are much appreciated.

__________________________________________________ _____________

deagle (BB since 06.12.21) *newbie*
Offline  
Old 12-22-2006, 01:48 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
aaronkt's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kansas City, MO
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 147
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what Os version are you running? If its the original one that comes with the BB that is the problem. You will have to upgrade the OS.
Offline  
Old 12-22-2006, 02:15 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i think im running on version 4.2. what is the latest OS version? and how do i go about upgrading to the latest.

thanks
__________________________________________________ ______________

deagle (BB since 06.12.21) *newbie*
Offline  
Old 12-22-2006, 06:16 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

There are several versions of 4.2...they are 4.2.0.42 all the way up to the most current of 4.2.0.69. There are many threads about upgrading OS's.
Offline  
Old 12-26-2006, 08:39 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have tried the 4.2.0.69 version......still no progress.
Offline  
Old 12-26-2006, 11:54 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
aaronkt's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kansas City, MO
Model: 8100
Carrier: T-mobile
Posts: 147
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

are you sure? Did you follow the post about upgrading the OS? I havent had that problem for a few months now. I have upgraded like 3 times. Check the version on your phone and make sure it upgraded.
__________________
2 of many sore thumbs on these forums...
Offline  
Old 12-28-2006, 01:09 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

to check my OS its...
-Options
-About
-(then the BlackBerry info page)

is that correct?
Offline  
Old 12-28-2006, 01:11 PM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
LunkHead's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Here
Model: 850
OS: 0.0.00001
PIN: kie swear
Carrier: USPS Priority
Posts: 10,992
Post Thanks: 160
Thanked 160 Times in 59 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by deagle
to check my OS its...
-Options
-About
-(then the BlackBerry info page)

is that correct?
Yup you got it!
Offline  
Old 01-04-2007, 04:43 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im running on rogers wireless network (canada). i have upgraded my OS to
V4.2.0.51 from the BlackBerry.com-rogers link upgrade site. i cant seem to get my OS to anything later than V4.2.0.51. im guessing because of my network may not be compatible with other upgrades.

am i wrong?....i have upgraded my OS though from the OS it has came with but at the end of the day, my light problem is still not fixed.

is my problem still my OS or my actual BB?
is there another way i can approach this problem?


thanks by the way, BBF. you guys are great!
__________________________________________________

deagle (BB since 06.12.21) *newbie*
Offline  
Old 01-04-2007, 04:47 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

In order to run .69 (or any other OS version that is not a version released by your carrier) you need to delete the vendor.xml file in c:\program files\common files\research in motion\apploader after installing the OS package to the PC. Then run Desktop Manager and it will prompt for the upgrade.

Last edited by John Clark : 01-04-2007 at 10:31 PM.
Offline  
Old 01-04-2007, 07:18 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: rogers
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SWEET!

hey thanks, people on BBF.

__________________________________________________

deagle (BB since 06.12.21) *newbie*
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.