BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-26-2007, 01:12 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post LED stays solid green after a call.

Please Login to Remove!

I have recently purchased the BB Pearl 8100, and have noticed that the LED light which usually flashes, stays solid green after each call. The only way to make it start flashing again is to either power down or turn off, then on the wireless connection. I'm not certain what could be the cause of this, and hope there is a solution other than returning it to RIM.

Any help on this issue would be much appreciated.

PS. I am new to this forum, so if I posted this topic in the wrong section, I do apologize ;)

Thanks in advance,

Isaiah
Offline  
Old 01-26-2007, 01:50 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2006
Location: Toronto
Model: Curve
Carrier: Rogers
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you have to download the lastest os upgrade. i upgraded to the cingular version and that problem is fixed.
Offline  
Old 01-26-2007, 01:52 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

As asasyn half explained, this is a bug that was fixed in later versions of the handheld OS. Here are the steps you need to take:

- Make sure Desktop Manager is not running
- Download the latest version of the 8100 Handheld OS from the Cingular.com web site
- Execute the program that was just downloaded (onto your PC)
- Locate and delete VENDOR.XML on your PC C: drive
- Restart Desktop Manager and connect the BB

The update should now start.

Good luck.
Offline  
Old 01-26-2007, 09:41 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Amazing. Thanks for your help! Worked like a charm. Except I got the Rogers update rather than the Cingular one.

Cheers!
Offline  
Old 01-27-2007, 10:33 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northern Ireland
Model: 8100
Carrier: O2
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed the same problem with my new Pearl on 02 in UK, and the Cingular update has resolved it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.