BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-31-2007, 11:01 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pittsburgh
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ringtones added to device memory cannot be assigned to individuals

Please Login to Remove!

I have added a few ringtones to device memory as very short wav files(shorter than some of the ringtones coming loaded with the device). I can play them as sound, I can assign them as phone rings but I cannot assign them as ringtones for individual names. There is no trouble assigning the pre-loaded ringtones to individual names, even though some of them are lager than the ones I created. I am not sure what the problem is. Is wav the proper format?I would apprecate any advice.
Offline  
Old 01-31-2007, 11:45 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2007
Model: Z10
Carrier: Bell
Posts: 140
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

does it say the ring tone is set when you look in your address book?

I had this problem except it also said the ringtone was set in the address book, reset fixed it though!
Offline  
Old 02-01-2007, 05:52 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pittsburgh
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

how did you "reset" it? I did it a couple of time with no effect. Sometimes it worked after I pulled out the battery with the phone on.
Offline  
Old 02-01-2007, 06:00 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bcaslis's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wilsonville, OR
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 74
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've set individual ringtones from midi and MP3 files in device memory with no problem. I haven't tried any wave files though.
Offline  
Old 02-02-2007, 01:48 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Location: Chicago,IL
Model: 8100
Carrier: TMOBILE
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ill try this soon let u know if im successful
Offline  
Old 02-03-2007, 12:21 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2007
Model: Z10
Carrier: Bell
Posts: 140
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by michalopoulosgk
how did you "reset" it? I did it a couple of time with no effect. Sometimes it worked after I pulled out the battery with the phone on.

take the battery door off and pull the battery, than put it back in - it should be fine
Offline  
Old 02-03-2007, 03:47 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
canonbomb1987's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pittsburgh, PA
Model: 8100c
Carrier: Cingular
Posts: 978
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I encoded all my ringtones into the Mp3 format. I think the Pearl can play WAV files but cant use them as ringtones. I just use "free Mp3 Wma converter" to do this. Just google it.
__________________
Unlocked 8100c w/ 1 gb microSD, BSE total body skin, and rubberized case or silicone skin.
Offline  
Old 02-03-2007, 06:26 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pittsburgh
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks! That worked!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.