BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2007, 03:27 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: new orleans
Model: 8100
Carrier: cingular
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I killed my 1 gig micro sd card?

Please Login to Remove!

I recently purchased a 1 gig micro sd for my pearl. and the first thing i did was put it in my phone to format it. the phone read the card and displayed the amount of space free and available before i formatted it and when i pressed format it asked me to say yes or no. so i clicked yes and the phone seemingly froze. i thought it was working itself out but after 15 min i gave up and pulled the battery. now the phone doesnt read the card and neither does my computer. did i kill the card or can it be fixed?
Offline  
Old 02-04-2007, 03:33 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
mark0341's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mackinaw City, Michigan
Model: 8330
PIN: E Tree's
Carrier: Verizon
Posts: 1,166
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BLACKBERRY 8703e (ALLTEL): BlackBerry8703e/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/106)

What type is it. I.e. SanDisk?
__________________
Live With Life In View
Small Batch Bourbon
WOODFORD Reserve
Offline  
Old 02-05-2007, 02:50 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: new orleans
Model: 8100
Carrier: cingular
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

kingston
Offline  
Old 02-05-2007, 08:28 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I believe so because the same thing just happened to me yesterday.
I woke up and played a song on my Pearl, it then froze and I impatiently pulled out the battery. The card was messed up after that, I think it a large part has to do with the microCD card connecter prongs (whatever they're called).

I bought a new card and put it in and I was getting "No card present..." all the time. I just took out my knife and made sure there were no crossover with the prongs and that they hit the proper spot on the SD card. I just got it working again, formatted a couple times.. I hope it works like it used to =/
for some reason since yesterday morning it starts to freeze =/ dunno the cause

Last edited by John Clark : 02-05-2007 at 09:31 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.