BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-02-2007, 09:50 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default phone tune

Please Login to Remove!

I'm really confused, I can't get my phone to ring with the personal custom phone tune, everytime someone in my address book with a personal custom phone tune calls, the general phone tune plays

for example my phone tune is: nas- get yourself a gun
and my contact personal phone tune is: tupac - changes

but when he/she calls the nas- get yourself a gun ringtone plays..
i don't understand
Offline  
Old 03-02-2007, 10:54 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8330
Carrier: Verizon
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

look in your profiles and see if they show under:
"Use active profile except for:"
Offline  
Old 03-02-2007, 12:12 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Use active profile except for:
everyone is checked

also the latest software is installed in my bb
Offline  
Old 03-02-2007, 12:32 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

more information:

I use the same ringtone for my job and for my friend:

I call from the job and the assigned ringtone plays
My friend calls me and the general tune plays

strange!!! weird i'm confused now
Offline  
Old 03-02-2007, 02:45 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
canonbomb1987's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pittsburgh, PA
Model: 8100c
Carrier: Cingular
Posts: 978
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by patiperr0
more information:

I use the same ringtone for my job and for my friend:

I call from the job and the assigned ringtone plays
My friend calls me and the general tune plays

strange!!! weird i'm confused now
Make sure that smart dialing feature is setup correctly. It might be making your phone think that the number is a new one while it is under your contact with the country code.
__________________
Unlocked 8100c w/ 1 gb microSD, BSE total body skin, and rubberized case or silicone skin.
Offline  
Old 03-02-2007, 03:51 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

smart dialing??? where is that? thanks !!
Offline  
Old 03-02-2007, 03:58 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok found it! let me try...
Offline  
Old 03-02-2007, 04:11 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
PCgirl's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: L.A.
Model: iP 4S
OS: iOS 5
Carrier: AT&T
Posts: 361
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by canonbomb1987
Make sure that smart dialing feature is setup correctly. It might be making your phone think that the number is a new one while it is under your contact with the country code.

I am having the same problem with incorrect ringtones (general one rings instead of assigned one). TMo couldn't figure it out and they said it was a software issue so they told me to go in the store today and exchange my phone since it is still within the 30 days. Before I go thourgh the trouble, sshould smart dialing be set to a country code? It is already on the US default (+1) but, should it be on unknown instead? Thanks.
Offline  
Old 03-02-2007, 08:21 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i had the same problem. but i just did the good old battery removal trick. i just removed it and put it in again and it solved my problem :D
__________________
BB 8100 (Pearl)
PIN: 23E19759
Offline  
Old 03-03-2007, 10:56 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8100
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found the problem
The problem was that the ringtones that I assigned to my faves contacts. I set the custom phone tunes through the address book and that was the problem. You have to go to your faves, then edit and add the custome phone tune there.
MY MISTAKE!!
I found the problem while talking to a Tmobile rep, I told him how I found out, and he started writing everything down, because that information was not available for them, thank you you are the best lol he was really happy haha
Offline  
Old 04-01-2007, 10:36 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8100
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The MyFaves and ringtones have got to be the most maddening thing ever. I'll try removing the ringers from the entry in the address book and only having them on the myfaves, but I think I tried that already and it didn't work.

Also, can someone tell me how to verify smart dialing is set up correctly?

Thanks!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.