BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-11-2007, 11:55 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Dubai -UAE
Model: 8800
PIN: 23F2D941
Carrier: Etisalat
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry After coming out of basement, phone does not recieve network signal

Please Login to Remove!

I live in an aprtment complex where my car is parked in the basement. Obviously, in the basement there is no network reception. Therefore the phone show a "SOS" and "Emergency calls only" on the display. That is fine and normal.

But, however when I drive out of the basement I still do not get network reception and after 10-15 minutes there is still no network reception. Then I have to "turn radio off" and then "radio on" to get network reception.

Is this normal with all the BB's or just mine.

It never happened to all my previous phones and this is becoming quite tedious every morning or everytime I drive out of my basement.


Last edited by scoundrel : 03-11-2007 at 11:57 AM. Reason: Misspelled title.
Offline  
Old 03-11-2007, 01:30 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tampa
Model: 8100
PIN: 23EF1062
Carrier: T-Mo
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My house is in a dead zone for all providers except for Nextel (go figure). I will lose signal, but generally my BB pulls it up right away 2 blocks from my house. My old Cingular/Tmo phone (motorola SLVR L6) would go into emergency only mose and stay there until i power cycled it. You might be able to fix it by upgrading the OS version? I would try it because so far the Pearl loses my crappy Tmo signal, but it gets it right back.
Offline  
Old 03-12-2007, 12:23 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

umm try options.. wireless on..
Offline  
Old 03-12-2007, 12:46 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
MythmbHurts's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 8100
Posts: 642
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this has happend to my 8100 a few times coming in and out of buildings here in the city. Just do what you said and turn the wireless on off and back on and it will pick it back up. It does not matter what OS your running since I have had them all and it still seems to happen at odd times.
__________________
PIN:204D7C8C - USE THE SEARCH BUTTON!!!!
Yahoo: Whips_n_licks
Email:whips_n_licks@yahoo.com-Don't email me unless you searched!!
BB 8100 4.2.0.69
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.