BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8100 Series Discussion - Pearl (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/)
-   -   Did I brick it? HELP PLEASE!!! (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/68908-did-i-brick-help-please.html)

MikeK2 03-12-2007 03:26 PM

Did I brick it? HELP PLEASE!!!
 
My Pearl just hung in the middle of the update process (I think my USB cord got bumped or something.). Now all it does is flash the led red (blink-blink-pause-blink-blink pause, etc).

Did I kill it? Damn I hope not. I can't exchange it because I didn't buy it directly from a phone provider.

TheGreggers 03-12-2007 03:30 PM

Are you able to possibly get it to connect to your computer in any way, get it to be recognized?.. or show signs of life?

LunkHead 03-12-2007 03:36 PM

Download Jl_Cmder (It's in my sig) and wipe the device using it... Download and install the OS from your carrier and then use Desktop manager to reload the OS....

NJBlackBerry 03-12-2007 03:36 PM

Search for and download JL_CMDER - the Javaloader command line program - and use that to totally wipe out the BlackBerry.

Then attempt to reload it.

MikeK2 03-12-2007 03:47 PM

It doesn't seem to do anything. I told it to wipe it, and it just flashes back to the start screen.

I'm not sure Windows is identifying it anymore.

LunkHead 03-12-2007 03:59 PM

When you use Jl_Cmder is it asking you to type in 'blackberry'?

If so, then it was recognized by the PC...

MikeK2 03-12-2007 04:00 PM

Yes, it does ask me to type blackberry. It just doesn't seem to do anything after that.

LunkHead 03-12-2007 04:08 PM

Are you on WinXP? If so, when you plug the device in, is it recognized in the system tray? Next to the clock I think...

MikeK2 03-12-2007 04:15 PM

No, it doesn't show under removable devices. It makes the connect and disconnect noise, but that's it. This is very frustrating, I have to say.

LunkHead 03-12-2007 04:18 PM

Trying to remember Win here .......

Start menu >> Right mouse click My Computer then select Device manager

Is The BB listed under devices?

ezrunner 03-12-2007 04:19 PM

Just be patient and yes it can be very frustrating but thats what we are here for at the forums. I had to resurect a 7230 using JL_CMDR and had the same issues as you it will work as long there is no physical issue

ezrunner 03-12-2007 04:27 PM

Try this


Wipe device with JL_CMDR before doing the following


1. Install Desktop Manager (You can skip this if it is already installed)
2. Install firmware package for your device on your pc (You can skip this if it is already installed)
3. Make sure Desktop Manager is not running
4. Start loader.exe for C:\Program Files\Common Files\Research in Motion\AppLoader
5. Click on Next in the Application Loader window
6. Remove the battery from your BB
7. Connect your BB to the USB cable
8. Reinsert the battery
9. The drop down list "Connection:" should now change from COM1 to either USB:UNKNOWN or USB:[BBPIN]. As soon as you see "USB:..." click on Next and Application loader should be able to reconnect to your device. Now you can reload the firmware.

As timing is important for this procedure, it can be possible that you have to repeat the procedure multiple times until you succeed. Good luck!

MikeK2 03-12-2007 05:30 PM

Guys,

I have a function to go to, but will jump back on this as soon as I get back. Thanks for the words of encouragement.

LunkHead, it wasn't showing up under Device Manger correctly on my work PC, but does seem to be on my laptop here at home. Once I get back I'll try the software again.

LunkHead 03-12-2007 05:35 PM

Quote:

Originally Posted by MikeK2
Guys,

I have a function to go to, but will jump back on this as soon as I get back. Thanks for the words of encouragement.

LunkHead, it wasn't showing up under Device Manger correctly on my work PC, but does seem to be on my laptop here at home. Once I get back I'll try the software again.

KEWL! It *should* work with the laptop then... Post back if you have issues :)

Number_44 03-12-2007 11:08 PM

Ahhh

I was just reading this earlier today and thinking i hope this never happens to me then bam i come home and my g/f things its the printer wire and pulls it out and i was like oh my god...thank god for you guys...took me a while to figure what was going on and to see if it really recognized it, but after i ran Application Loader, it detected. Installing now.
lets see how it turns out

sigh!

Number_44 03-12-2007 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by Number_44
Ahhh

I was just reading this earlier today and thinking i hope this never happens to me then bam i come home and my g/f things its the printer wire and pulls it out and i was like oh my god...thank god for you guys...took me a while to figure what was going on and to see if it really recognized it, but after i ran Application Loader, it detected. Installing now.
lets see how it turns out

sigh!


Nevermind, worked just fine :)

TheGreggers 03-13-2007 01:31 AM

Congrats :)

A good lesson for all of us.

MikeK2 03-13-2007 07:09 AM

My situation worked out just like Number_44. When I got home last night I installed Desktop Manager, installed the updated ROM, and opened App Loader. App Loader saw it and rebuilt it. I lost everything I had, but I didn't have much beyond my email anyway.

Thanks to everyone that offered suggestions, and especially to LunkHead. I'm not sure the JL_Cmder is was fixed, but I got things working shortly after I ran it, so I'll call that good. :)

Mike

LunkHead 03-13-2007 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by MikeK2
My situation worked out just like Number_44. When I got home last night I installed Desktop Manager, installed the updated ROM, and opened App Loader. App Loader saw it and rebuilt it. I lost everything I had, but I didn't have much beyond my email anyway.

Thanks to everyone that offered suggestions, and especially to LunkHead. I'm not sure the JL_Cmder is was fixed, but I got things working shortly after I ran it, so I'll call that good. :)

Mike

You are welcome! Glad you are back up! :)

Number_44 03-13-2007 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by LunkHead
You are welcome! Glad you are back up! :)



I cant get IM Messanger to work, the one that comes with Tmobile version??

Whenever i click on it, it goes onto browser so I dont know why.


All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.