BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-11-2007, 12:06 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trying to install Opera Mini gives connection errors

Please Login to Remove!

I've downloaded and installed the OperaMini browser from operamini.com

The version I downloaded was 3.1 and was the default download when I went to operamini.com from my bbpearl.

However, whenever I try to run it I have to go through "network setup". I click ok, and it goes through 11 steps on its own (and sometimes asks me "do you want this device to search for a network, blah blah" which I always say yes). After the 11th step it tells me connection setup failed and to go to operamini.com/help for troubleshooting. I haven't found anything helpful there.

I don't even know why it needs the connection setup, since I'm already connected via the built in browser and I have a data plan through T-mobile.

Any idea what the connection problem is? I'm getting 4 bars of service right now.
Offline  
Old 04-11-2007, 04:41 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Guayaquil
Model: 8100
Carrier: Porta
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by griffindj
I've downloaded and installed the OperaMini browser from operamini.com

The version I downloaded was 3.1 and was the default download when I went to operamini.com from my bbpearl.

However, whenever I try to run it I have to go through "network setup". I click ok, and it goes through 11 steps on its own (and sometimes asks me "do you want this device to search for a network, blah blah" which I always say yes). After the 11th step it tells me connection setup failed and to go to operamini.com/help for troubleshooting. I haven't found anything helpful there.

I don't even know why it needs the connection setup, since I'm already connected via the built in browser and I have a data plan through T-mobile.

Any idea what the connection problem is? I'm getting 4 bars of service right now.
I had the same problem, you have to ask your provider for the IP gateway and then set it into your bb, you should ask for the APN (Accesss Point Name)
Offline  
Old 04-11-2007, 04:46 PM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Just go here for your carrier APN...
BlackBerry Internet - MSN/chat/web/telnet/TCPIP - No BES!
Offline  
Old 04-11-2007, 10:08 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8700g
Carrier: tmo
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

I am having the same friggin problem and it is driving me off the reservation!!!!!!
Offline  
Old 04-11-2007, 10:09 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8700g
Carrier: tmo
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

I am having the same friggin problem and it is driving me off the reservation!!!!!!
Offline  
Old 04-11-2007, 10:20 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
juvesun's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: indonesia
Model: 8800
PIN: 25217811
Carrier: indosat
Posts: 106
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i already try to change the APN also but it did not work for 8100,but for 8700 it work....
Offline  
Old 04-11-2007, 10:22 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
juvesun's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: indonesia
Model: 8800
PIN: 25217811
Carrier: indosat
Posts: 106
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i already put apn for my pearl but it also did not work,but for 8700 it work
Offline  
Old 04-12-2007, 12:20 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chicago
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey if you have t-mobile goto options then goto advance options the goto TCP and type in wap.voicestream.com for your APN then it will work.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.