BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-25-2007, 02:54 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Not another email thread...

Please Login to Remove!

Ola-

I've searched the threads like a good girl, but here is my quandry:

I haven't been receiving my email from my .mac account for 5 days. I can send from my .mac account on my BB, but nothing gets in.

I've:

-pulled out the battery whilst the phone was on (soft reset?)
-deleted and added the email account
-sent the service books
-re-registered the host routing table

I have the detested PocketMac app (which is nice to install apps) and the Missing Sync (which I'm having connection problems with). Oh, and I have TMo.

Any advice from you tech gods is greatly appreciated.

p.s.

I've recently reconfigured the TCP to wap.voicestream.com to run Opera Mini

Last edited by pkittie : 04-25-2007 at 02:58 PM. Reason: add'l info
Offline  
Old 04-25-2007, 03:02 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Ola, all what you have done should really do it.

Try this also... again, pulling the battery AFTER you have re-sent SBs and Re-Registered from the HRT.

So how is LaLa Land? I come there to visit often.
Offline  
Old 04-25-2007, 03:03 PM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Oh--have you DELETED the service books FROM the 8100, and then had them re-sent as well?
Offline  
Old 04-25-2007, 03:07 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

*runs and does all that stuff*

LaLa is beautiful-sunny and mid 70's!

*edit*

Ok...I'm a dummy-I don't see a "delete" on the menu for service books...

Last edited by pkittie : 04-25-2007 at 03:10 PM. Reason: add'l info
Offline  
Old 04-25-2007, 03:13 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

In your Service Book list...highlight over the one you wish to delete. Press Menu, I believe. You should have the Delete option, as well as VIEW and CLOSE.
Offline  
Old 04-25-2007, 03:47 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh, durrrr...

I was going through the Set-up Wizard to access the service books rather than good ole Options.

*pulls out the battery yet again*
Offline  
Old 04-25-2007, 04:05 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Set up my gmail account as well and sent a message to that and the mac from my hotmail account. Nothing so far. Guess I'll wait for 1/2 hour...

I also deleted about 200 emails in the mac account (there's about 70 left) to open it up.

Last edited by pkittie : 04-25-2007 at 04:06 PM. Reason: add'l info
Offline  
Old 04-25-2007, 04:08 PM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

its gonna work, have faith.
Offline  
Old 04-25-2007, 04:45 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
GaryF's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Texas
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 100
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure if this works the same as outlook but the last time I stoped geting emails my outlook was set to NOT leave messages on the server...changing that setting to 1 day made everything good again...
__________________
"Nothing is over until we decide it is! Was it over when the Germans bombed Pearl Harbor? Hell, no!"...Bluto Blutarski...
Offline  
Old 04-25-2007, 07:22 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im having the same kinda issues with gmail.. was just gonna post about it. But i wont bombard the board with another thread. It was wrokng fine for a a week, now its not working. errrr.. im a nooobie hardcore to this stuff... i missed a clients emails the other day on my gmail account... i wasnt too happy. Might have costed me a car deal. LOL.

Any help? Im gonna try everything listed above... could it be something on gmails end??
Offline  
Old 04-25-2007, 07:29 PM   #11 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Bill, has yours stopped altogether, like Pkittie.

Delayed or slow is a different thing, could be gmail. But gmail is normally instant.

It won't hurt to do any of the above... nonetheless.
Offline  
Old 04-25-2007, 08:02 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hm. Nada.

So I'm gonna delete, add, rinse, repeat. Messages are left on the server.

Right now, my BB hasn't any problems sending out anything from .mac, gmail or blackberry.


It's just not receiving any emails. Waah!


Server is verrrry slow right now.

Bill W- do you have TMo?

Last edited by pkittie : 04-25-2007 at 08:03 PM. Reason: info
Offline  
Old 04-25-2007, 08:19 PM   #13 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

pkittie, when you did the registration on HRT, did you get a Registration message from TMo?

Can you use you PIN to receive a message or access the browser?
Offline  
Old 04-25-2007, 08:28 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

pkittie - no TMo... im on Rogers in Canada.

I can send, but not recieving... im gonna try sending myself a email now after re setting everything... well see if that works. If not ill call the bb help line rogers gave me for noobs like me. LOL

**edit** I have just fowarded all my emails from gmail to my bb mail account so i dont miss anything til i figure out whats going on. Still not reciving the messages. Ill keep my eyes peeled here for some help. Or I will see if i geta chance to call bb help line and maybe get some info.

Thanks again for the help so far.

Last edited by Bill W : 04-25-2007 at 08:34 PM.
Offline  
Old 04-25-2007, 11:34 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
pkittie, when you did the registration on HRT, did you get a Registration message from TMo?

Can you use you PIN to receive a message or access the browser?
I did get a Reg message from TMo on the phone text.

Strangely, 6 hours later, I did get emails for all 3 accounts. However I didn't notice it until AFTER I did all this stuff again (I accidentally had phone on vibrate). I didn't notice the usual alerts, so I'm going to check that out.

But now, I'm waiting to see if I get any emails again. The browser is the slowest that I've ever seen it (although I don't access it much when I'm at home, I know that my building is death for any tv/radio reception).
Offline  
Old 04-26-2007, 09:54 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pkittie View Post
I did get a Reg message from TMo on the phone text.

Strangely, 6 hours later, I did get emails for all 3 accounts. However I didn't notice it until AFTER I did all this stuff again (I accidentally had phone on vibrate). I didn't notice the usual alerts, so I'm going to check that out.

But now, I'm waiting to see if I get any emails again. The browser is the slowest that I've ever seen it (although I don't access it much when I'm at home, I know that my building is death for any tv/radio reception).
This sounds like my exact problem aswell... im so new to this stuff I have no idea what im doing, and im kinda owrried about screwing it up... LOL
Offline  
Old 04-26-2007, 10:20 AM   #17 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Bill, you can get NO email, PIN message, SMS, etc.?

Have you tried receiving all types?

Can you send all types?
Offline  
Old 04-26-2007, 11:55 AM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Text(SMS) and PIN messages, yesh. Email, no. Maybe I don't have any internet reception at all in my apartment.

When I got those emails yesterday, I was out of the apartment (been spending at lot of time at home). Going out to lunch today, I'll report back.
Offline  
Old 04-26-2007, 12:08 PM   #19 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

pkittie, have someone send a few to you this morning... and while you are lunch. With a signal, you should receive them within 15-20 minutes. Likewise, do you have a [email address] address? Have some test emails sent to that address... it comes DIRECTLY to your BB, not through a third-party email server like .mac, etc. If that works, there is a error in your email setup somewhere.

Let's try to narrow down the problem. Knowing you are receiving SMS and PIN messages helps a lot.
Offline  
Old 04-26-2007, 12:25 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pkittie's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: LaLa Land
Model: 8320
Carrier: tmobile
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I checked my firewall, and for some reason, the Blackberry internet service was disabled! After unchecking that, I got emails for all 3 accounts. YAY!!!

Bill- you might want to try this-I got this from the support on the (official) Blackberry site:

The firewall on the BlackBerry device is set to block incoming messages from the BlackBerry Internet Service.

Resolution
Change the firewall setting on the BlackBerry device by completing the following steps:


* On the BlackBerry device, go to Options and click on Security.
* Set the firewall to allow BlackBerry Internet Service email messages.


I hope that's your problem too. Here's the linky: BlackBerry Search Results

Master JSanders-thank you for all your suggestions and support!

Last edited by pkittie : 04-26-2007 at 12:29 PM. Reason: added link
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.