BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-29-2007, 02:03 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default phone will not start up

Please Login to Remove!

hello guys, im new here.

I just got my unlocked BlackBerry 8100 from tmobile yesterday. I am using Cingular service on it. I liked the phone so much, i ran out and bought a 2gb memory card... but when i put the memory card in, the phone wont start up. The screen flashes white and just sits there. If i take the card out, it will start up fine... any idea whats wrong? i'd hate to return this phone..
Offline  
Old 04-29-2007, 02:11 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
nexteli836man's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Michigan
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 639
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by t13nluu View Post
hello guys, im new here.

I just got my unlocked BlackBerry 8100 from tmobile yesterday. I am using Cingular service on it. I liked the phone so much, i ran out and bought a 2gb memory card... but when i put the memory card in, the phone wont start up. The screen flashes white and just sits there. If i take the card out, it will start up fine... any idea whats wrong? i'd hate to return this phone..
try replacing the sd card take your phone with your try a diff card and or a diff brand of card

Last edited by nexteli836man : 04-29-2007 at 02:12 PM.
Offline  
Old 04-29-2007, 02:19 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats weird.. when i put a 32mb card in, the phone turns on but does not read the card.. but when i put hte 2gb in it wont even turn on.
Offline  
Old 04-29-2007, 02:54 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
nexteli836man's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Michigan
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 639
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by t13nluu View Post
thats weird.. when i put a 32mb card in, the phone turns on but does not read the card.. but when i put hte 2gb in it wont even turn on.
32 meg card may have to be formated for the phone to read it ... i still would take the phone exchange the 2g card try it out there could just be a bad card it happens good luck ... btw welcome to the forums
Offline  
Old 04-29-2007, 04:02 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i installed that Italy relase thing and it works
Offline  
Old 04-29-2007, 07:29 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Willie115's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: mEowmIx
Posts: 486
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Umm, the problem probably was like other that you had an old version of the OS and one of the many first, because when the Pearl came out the maximum amount of storage they had was 1GB, but they release a new OS so that it would be able to read 2GB's
__________________
Very happy with my BlackBerry Pearl 8100 !
PIN: 23E72DC3
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.