BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-26-2007, 10:35 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: glendale, az
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy oh noes! what just happened? :(

Please Login to Remove!

first off, hi im new. i love this forum, lots of useful information.


now for my problem.

this morning my alarm was going off and i was being my usual self and hitting snooze.

about the 3rd time it went off i went to hit it again and my screen went completely white. i have the colorball app and it still stayed the color i had it set to. so i turned off my phone and tried turning it back on, nothin. i took out the battery and the LED indicator was red when the battery was setting on the metal thingies (love my technical lingo) but when the battery was securely in place, the LED turned off.

so i went to the charger and plugged it in and still no LED. held down the power key, the red came on. then green, then yellow (wtf!?). and the yellow blinks very slow and steady. but nothing more happens.

tried taking out the battery again, and now the green LED has been on consistantly for about 20 mins.


sooo.. any ideas what happened?

i'm hoping i can get some answers before i hussle my butt to tmo and get a replacement.
Offline  
Old 05-26-2007, 10:50 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Sounds like, at best, you need a reload of the OS. At worst, hardware failure. You can try connecting it to the computer and running JL_Cmder (in my sig) to wipe it. If you end up with an error 507 then you can reload the OS. Or, hussle your butt to tmo and get a replacement.
Offline  
Old 05-26-2007, 10:59 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: glendale, az
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i installed the JL_Cmder and i didnt get a 507 error when i wiped the phone.

right after the red LED came on again and that was it. it still wont turn on.
Offline  
Old 05-26-2007, 11:03 AM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Try this:

What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 05-26-2007, 12:01 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: glendale, az
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still nothing.

i went to the tmo store and they werent much help. they said it was either the phone or the battery (gee, ya think?) and since they didnt have a battery they couldnt test it and see what one was causing the problem. all they could do was tell me to go to another store, arg.
Offline  
Old 05-26-2007, 12:07 PM   #6 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

"passing the buck!"
Offline  
Old 05-26-2007, 02:23 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by malatio View Post
still nothing.

i went to the tmo store and they werent much help. they said it was either the phone or the battery (gee, ya think?) and since they didnt have a battery they couldnt test it and see what one was causing the problem. all they could do was tell me to go to another store, arg.
Well I don't think, given your description, that you should spend hours trying to fix the phone, albeit I do believe in self-help on most problems.

Take the phone to another store and get a new one. Screw spending 5 hours on this.
Offline  
Old 05-26-2007, 10:48 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: glendale, az
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

to get a new phone i have to call their customer service and go thru the tons of troubleshooting (them telling me what to do on the comp, and me thinking.. my pearl wont go on! just gimme a new one!) but i guess i'm just doing it for the fun of it and everything. uuuggghhh...

i've been pearl-less for about 14 hours. and my backup phone (samsung t809) JUST died.

i'm now entering panic mode.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.