BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-28-2007, 03:44 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/3.1.7196/1684; en; U; ssr))

From time to time, specifically when being used as a modem for my laptop, my pearl will restart itself at random times taking a very long time to restart itself. Any idea or explainations as to why?
Offline  
Old 05-28-2007, 03:53 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
david9962000's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9360
OS: 7.1.0.694
Carrier: at&t
Posts: 1,377
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My friends use to do the same and he did a firmware upgrade,after that it was find.
Offline  
Old 05-28-2007, 03:55 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
SanFrancisco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Francisco
Model: 9700
OS: XP, 7
PIN: HEAD
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,345
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mattymee View Post
Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/3.1.7196/1684; en; U; ssr))

From time to time, specifically when being used as a modem for my laptop, my pearl will restart itself at random times taking a very long time to restart itself. Any idea or explanations as to why?
That has happened to me to, when using the Pearl as a modem. I think it has something to do with the settings on the PC, not the Pearl.

Matter of fact, it just happened last week. Was connected with the Pearl as a modem, thing disconnected and the Pearl rebooted. I simply then reconnected and stayed connected for about six hours with no interruption.

Maybe it has something to do with signal loss? I did note that in the part of the house where I was using the Pearl as a modem that the signal was weak. I also had moved the phone slightly. When reconnecting I made a point of not moving the phone at all and then I stayed connected.

It also could have been the mini-USB port on the Pearl. That thing is "weak" meaning if you jiggle the cable, it might disconnect. When showing off the Pearl as a modem to someone, the thing disconnected. How embarrassing.

But I switched to a better connecting cable, the Pearl rebooted and then all was fine. But for a brief moment the person to whom I was showing off the Pearl As A Modem feature thought it was not that great.

In the morning I made a point of telling that person that I was online all night with that connection, so that saved the demo blunder.

So check the USB cable, don't move the phone, and see if there is anything on your PC that might be disconnecting the phone [virus auto updates, etc.]

Lastly, what OS you using? I have the original .42 from T-Mo. But I don't think it is OS related, never know though.
Offline  
Old 05-28-2007, 05:35 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

4.2.0.71
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.