BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-28-2007, 11:48 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default complete system crash help!!!

Please Login to Remove!

2 days ago I opened my memo app and my pearl rebooted. It continued to do so continuously. In the few minutes in between reboots, whenever I would click my scroll ball, it would type the letters 'w' and 'e', followed by a reboot. I downloaded the pearl system loader yesterday to completely restore my system, but whenever it gets to the second step for device initialization, my computer says "unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation." I'm not sure if I got some kind of virus or what, but I need some help!!!
Offline  
Old 06-28-2007, 11:59 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ


What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ


These should help. You'll need to download the OS from your carrier and install the OS to your PC to load back on to the device
Offline  
Old 06-28-2007, 01:48 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks for the reply. I tried everything you said, but I still am having the same problem. Once the app loader gets to 'waiting for device initialization' is gives me the message 'unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation. The phone has a slow repeating red led blink. The only other info I could find dealt with the power management of the usb port, but I went into device manager and fixed all of those and still have the same problem. Is there anything else I can try, I am so stumpt
Offline  
Old 07-02-2007, 09:53 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

please help!
Offline  
Old 07-02-2007, 12:16 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Did you try the second link I posted with the battery out of the device?
Offline  
Old 07-02-2007, 12:45 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
LunkHead's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Here
Model: 850
OS: 0.0.00001
PIN: kie swear
Carrier: USPS Priority
Posts: 10,973
Post Thanks: 148
Thanked 142 Times in 54 Posts
Default

As JC said.... Follow this to the letter and you should be fine... My 8800 was dead to the world and this saved it's life!

What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 07-04-2007, 09:52 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

hello thanks again for the reply. Yes I've done everything step by step over 10 different times and I'm still having the exact same problem. Once the application loader loads the software and attempts to initialize the phone, the phone goes into a perpetual reboot every 5 - 10 seconds. The phone reconnects and disconnects from my computer, over and over, as I can see in my system tray in the bottom right.
Is there anything else I can try???? Thanks so much for your time!
Offline  
Old 07-06-2007, 12:51 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there anything else I can try?
Offline  
Old 07-06-2007, 02:41 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sounds like what my phone is going through..

i posted something simular to your problem yesterday except my phone is blinking, it's showing a symbol with 507 under it, before that it was showing a battery symbol with a red slash through it. i am in the same boat that you currently reside in.... i'll keep up with this thread just in case someone figures something new out.
Offline  
Old 07-06-2007, 02:44 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 8860: BlackBerry8100/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

507 simply means there is no OS on the device. Install Desktop Manager to your PC. Install the OS to your PC. Delete vendor.xml and then plug in the BB, open Desktop Manager and run Application Loader. It will detect the pin and reload the OS back to the device.
Offline  
Old 07-06-2007, 04:22 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i've tried everything listed so far, but to no avail. what else can i try?? my phone will not wipe with the 3rd party software, so i tried the other step you suggested with app loader, it erases everything, loads the software, but once it tries to initialize the phone, it just continues to reboot every 5 seconds giving me the "unable to connect during a multi- stage operation" on my computer. so frustrating!! is there another program I can try to wipe the handheld??
Offline  
Old 07-07-2007, 09:38 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: cingular
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i still need help!!
Offline  
Old 07-07-2007, 09:42 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Fire it out the window?

JJ. It sounds like the OS is not making it onto your device. Uninstall Desktop Manager and the OS from your PC, re-install the latest versions, and start again. Double check that the OS you have is for your device and is actually supported.

Did you try the JL_commander app for a wipe? (See John Clark's sig)
__________________
--------------
8300 Curve: viigo, gmail, google maps, way too many emails/day

Last edited by theBorg : 07-07-2007 at 09:44 PM.
Offline  
Old 07-07-2007, 09:45 PM   #14 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Someone else had this same problem today....It may be toast. if these two methods don't work then I don't know what else to suggest.
Offline  
Old 07-07-2007, 09:50 PM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still under warranty by chance? You could call customer service.
__________________
--------------
8300 Curve: viigo, gmail, google maps, way too many emails/day
Offline  
Old 07-09-2007, 08:01 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8700G
Carrier: T-Mobile
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same battery issue

Good evening,

I am also experiencing the same issue with the battery symbol that has a red slash over it. I was able to use the javaloader executable to wipe my 8700g once, and was able to reinstall the OS. After my Blackberry worked for about a day, it died again with the same battery error. I went ahead and bought a new BlackBerry branded battery and still had the same issue. As I am writing this the OS is reinstalling again and I am hoping that it will get all the way through this time.

The majority of the time that my BlackBerry responds to the Application loader, it is after I have waited for the OS to be erased, and then switched USB ports. I don't really know why this would matter, but it has helped out twice now.

If anyone has any other suggestions, or questions about the battery error, please let me know.

I am doubting if this OS load will last more than a day, but I am fairly certain my BB is out of warranty; so I do not have many other options.

Dylan
Offline  
Old 07-09-2007, 10:11 PM   #17 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dylan, you would be better off starting a new thread with your issue. Usually a red slash thru your battery icon means charging or almost completely discharged. If your BB is shutting down, I presume the battery is totally discharged.
__________________
--------------
8300 Curve: viigo, gmail, google maps, way too many emails/day
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.