BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-26-2007, 09:04 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Mobistar Belgium
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 3rd Party Applications with BES

Please Login to Remove!

Hello all,

I just recently got my BB 8100. Jippie! I would like to use 3rd party applications (opera, FreeRange, GoogleMaps), but I run into a weird problem.

Here is the situation:
- I am on a BES
- I have third party applications installed which I would like to use...

Here is what I do:
- I open a 3rd party application. It can not open a connection to the internet.
- However, if I first go to the blackberry browser and go to any webpage, I am asked for a password. I enter my personal company internet password, and I can surf using the browser
- If I THEN go to one of the 3rd party applications, it works like a charm.
- However, it stops working after a few hours, and I have to go to the browser again, open the home page, and then it works again...

Entering the same information in advanced > TCP/IP (my blackberry apn & my username & password) does not solve the issue.

Here is my question:
* Can I do something to circumvent the fact that I have to go to the browser to enter my credentials?
* Can i make my blackberry ask for the credentials even in a 3rd party application?
* Can I make the time for the password to timeout longer?

Thanks in advance for your help,
B.
Offline  
Old 07-26-2007, 09:05 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Check the permissions on your browser, I believe found at Options > Advanced > Applications, or at Browser > Options.

I don't know, it could be BES policy related.
Offline  
Old 07-28-2007, 07:51 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Mobistar Belgium
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Too bad

Nope, nothing there...

It is really bugging me though...
Offline  
Old 07-28-2007, 12:43 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Yeah, sounds like a policy issue. The APN settings are for APN settings for your carrier, not your BES. If you know the apn settings for Mobistar Belgium you *may* be able to access....
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.