BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-02-2007, 01:40 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sacramento
Model: 8100
Carrier: at&t
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Replacement phone won't mute ring tone

Please Login to Remove!

I just got a replacement Pearl sent to me from at&t and I used to be able to click the mute button to fully mute the ring from an incoming call, without sending it to VM. Now this option doesn't work any longer. All the side keys will mute the ring for like 2 seconds and then it starts to ring again. I have software version 4.2.1.96. I'm actually not even sure if the button up top works, but is there an alternate way to do this now with this version of the OS?

Thanks!
Offline  
Old 08-02-2007, 01:58 PM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the side buttons, the volumne keys will mute it and not send to VM
Offline  
Old 08-02-2007, 02:13 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sacramento
Model: 8100
Carrier: at&t
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cory, I appreciate the reply... but did you actually read my post? As I stated in there, they will only mute the ring for like 2 seconds. The mute button used to mute the ring for the entire duration. Looks like another OS snafu...
Offline  
Old 08-02-2007, 02:55 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sorry i was half asleep when i read your post... lol

i would update the OS if its not the most up to date, as i dont have this problem at all, both side buttons mute it for the whole time and same with the top mute button
Offline  
Old 08-02-2007, 08:50 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sacramento
Model: 8100
Carrier: at&t
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, this is the latest software from Blackberry through my provider... It's weird, but my original phone did the same thing with the side buttons. Mute the call very shortly, then the ring starts going again...

Oh well, I'll just have to boot people to voicemail and they'll have to get used to it, lol.
Offline  
Old 08-02-2007, 09:16 PM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok well download the newest version of the OS for the BB at the top of the page and use that, the OS is not carrier dependant
Offline  
Old 08-02-2007, 09:51 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sacramento
Model: 8100
Carrier: at&t
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cory Scheuer View Post
ok well download the newest version of the OS for the BB at the top of the page and use that, the OS is not carrier dependant
Thanks! Downloading and updating it now. Didn't know there was a newer version, misread the #'s, lol
Offline  
Old 08-02-2007, 09:53 PM   #8 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no worries! let hopes it works, it should as i am running the most up to date and i can push either of those buttons and it mutes it the whole time
Offline  
Old 08-03-2007, 02:19 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sacramento
Model: 8100
Carrier: at&t
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well that solved the problem... nice to know that bugs can just randomly pop in and out of updates. Oh well, at least this time I was able to get back my other Themes at the same time with the updated .alx from that same thread. Thanks again, funny how things work out...
Offline  
Old 08-03-2007, 02:20 AM   #10 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.199
Carrier: None
Posts: 2,622
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

glad it worked for you...
Offline  
Old 08-09-2007, 05:15 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2006
Model: 7290
Carrier: t-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi guys,
where would the link to the OS download be? Can't find it...

Thanks,
Mike
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.