BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2007, 09:26 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Modem to modem (not internet) dialing but not connecting

Please Login to Remove!

Hi!

I try to use my blackberry as a modem to connect to another modem (not to the Internet!).

My success so far:
- connected blackberry 8100 via USB, blackberry desktop manager running
- blackberry modem is set up and known to my windows XP
- Windows XP modem diagnosis can connect to blackberry modem - diagnosis is OK
- dial up networking is set up to use modem - ok
- When using dial up networking to connect to remote modem, number is dialed and phone connection is established (blackberry is dialing and getting a phone connection to the modem - blackberry display shows outgoing call screen)
- I can hear the other modem trying to negotiate a connection (the typical chirping (?) sound).

Here's the problem:
- the blackberry modem is not negotiating with the remote modem. In fact the blackberry is not sending a single beep. It's just listening to the remote modem, with gives up after about 20 seconds and hangs up. Blackberry shows call-ended-screen. Windows will wait another 40(?) seconds an throws an error message.
- The modem log indicates (its german, so my translation may not be 100% accurate)
[some normal initializing stuff]
08-03-2007 13:59:26.297 - Sending: AT<cr>
08-03-2007 13:59:26.307 - Receiving: <cr><lf>OK<cr><lf>
08-03-2007 13:59:26.307 - Interpreted answer: OK
08-03-2007 13:59:26.307 - Dialing
08-03-2007 13:59:26.317 - Sending: ATDT############<cr>
08-03-2007 14:00:26.323 - Timeout while waiting for an answer
08-03-2007 14:00:26.323 - Modem hung up
08-03-2007 14:00:26.323 - Modem hung up after DTR-Signal.
08-03-2007 14:00:26.323 - CD-Signal terminated, cause DTR-Signal is down.
08-03-2007 14:00:27.324 - Timeout while waiting for an answer
08-03-2007 14:00:27.334 - Sending: ATH<cr>
08-03-2007 14:00:27.344 - Receiving: <cr><lf>OK<cr><lf>
08-03-2007 14:00:27.344 - Interpreted answer: OK
08-03-2007 14:00:27.344 - 115200,8,N,1, ctsfl=0, rtsctl=1

I'm on T-Mobile austria and BES

Any help or insight is appreciated

Gravel
Offline  
Old 08-06-2007, 06:55 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

I know it's a strange problem.

Could anyone at least confirm that it should work? Or is it simply impossible to do a modem-to-modem connect?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.