BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-29-2007, 10:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Invalid on Pearl

Please Login to Remove!

I just received a message from Blackberry that informed me the Yahoo email account I have had set up on the device for the last six months is no longer accessible. The message suggested this was caused by a change in my password -- which of course has not occurred.

When I tried to validate the email address, and then, after deleting it, adding it to the device, I am informed that "an error occurred during email account validation," and if the problem persists I should contact my email service provider.

The email account has had absolutely no problems until...oh, about an hour ago, I guess.

Any assistance or insight would be GREATLY appreciated.
Offline  
Old 08-29-2007, 10:15 PM   #2 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Are you able to log in to the email account from the Yahoo! web site?
Offline  
Old 08-29-2007, 10:17 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8100
Carrier: cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this just happend to me also. im stumped
Offline  
Old 08-29-2007, 10:18 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jeremyckitching View Post
Wirelessly posted (BlackBerry 8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Are you able to log in to the email account from the Yahoo! web site?
Yes. I am in my account right now, trying to figure out what is happening.

I did log out on my computer earlier. It made no difference in the attempt to set up the Blackberry.
Offline  
Old 08-29-2007, 10:23 PM   #5 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Hmmm...wonder if this is a temporary issue. I just tested my Yahoo! account and the mail is coming through.
Offline  
Old 08-29-2007, 11:07 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toronto, ON
Model: 8310
Carrier: Rogers
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This just happened to me as well, on a rogers.com account (aka yahoo). I can login to the account just fine, but bwc won't validate it.
Offline  
Old 08-29-2007, 11:10 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
PIN: yeah right
Carrier: Tmobile
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

same thing happened to me earlier tonight. Had to delete & re-add the email acct. Now it's acting like a POP account. No instant-sync.
Offline  
Old 08-30-2007, 12:25 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
stixbc's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: SF Bay Area
Model: 8100
PIN: 23E7435D
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ameagle987 View Post
same thing happened to me earlier tonight. Had to delete & re-add the email acct. Now it's acting like a POP account. No instant-sync.
This happened to me tonight. I can log into my yahoo account ok on my laptop. I tried deleting and re-adding my account but that still didn't work!! What the heck is going on!?!
__________________
Nachoooooooooo!
PIN: 23E7435D
Offline  
Old 08-30-2007, 06:57 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm experiencing the same issue. There's another thread about the same topic as well.
yahoo email problems
Offline  
Old 08-30-2007, 10:07 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angeles
Model: 9700
Carrier: t-mobile
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same issues/ Yahoo email

I am also having the same issues. However, its only for my business email account. My personal Yahoo account is still showing up on my BB. If they are working on it, it seems to be an issue with business email only; only, i don't know sqadoosh, so thats just a guess.
Offline  
Old 08-30-2007, 10:19 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
dgy2k1's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Tacoma, WA
Model: 9000
OS: 4.6.1.239
Carrier: TMo
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yahoo is "fixing" the email again.
Offline  
Old 08-30-2007, 06:43 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
stixbc's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: SF Bay Area
Model: 8100
PIN: 23E7435D
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dgy2k1 View Post
Yahoo is "fixing" the email again.
Mine is working again!
I deleted my personal yahoo account from my BB then setup it up again.
I also upgraded my BB OS (I have T-mobile).
Messages are coming in a timely fashion, no delay.
Also! When i delete items from my Yahoo inbox, it deletes it from my BB as well! This didnt happen before for me.
__________________
Nachoooooooooo!
PIN: 23E7435D
Offline  
Old 08-30-2007, 06:48 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
PIN: yeah right
Carrier: Tmobile
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A bunch of people had also confirmed it's working again in the other thread. I guess the lesson here is always to have a backup plan.
Offline  
Old 08-30-2007, 11:55 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

edit

Last edited by sgtcasey : 12-25-2007 at 11:28 AM.
Offline  
Old 09-01-2007, 02:24 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2007
Location: Indianapolis
Model: 8100
Carrier: t-mobile
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this problem and deleted the account from the 8100 and added it back. It now works okay EXCEPT it is pulling e-mails sent to the inbox and to the spam folder. Kind of sucks getting all the spam on the bb.

Anybody else getting this problem?
Offline  
Old 09-01-2007, 05:10 PM   #16 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

edit

Last edited by sgtcasey : 12-25-2007 at 11:27 AM.
Offline  
Old 10-09-2007, 08:47 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool Email account no longer accessible on this device

I have a BB pearl on AT&T network. Last night I received a donotreply@blackberry informing me that my email account is no longer accessible by my Blackberry device.

It goes on to say that this could be due to a password change to my account (which is not true). This is a POP3 account and I am receiving emails on my PC from RIM so it is still communicating with my account, but I am not receiving any mail on my BB.

When I log into my account on my BB I am informed to check my login, which is correct.

Has anyone had this problem with the Pearl and AT&T. There is no way that I can see that I can delete this email acct on the Pearl.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.