BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-28-2007, 06:27 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wireless turns off on its own, 8100 in Los Angeles

Please Login to Remove!

In the past week, I've seen some weird issues with T-Mobile and my 8100. Out of nowhere it'll drop to lowercase 'edge' pretty frequently. By turning off wireless and turning it back on, it'll go uppercase 'EDGE'. Then, after a min of downloading email it'll spontaneously turn the wireless off on the phone!

Has anyone else seen this lately? Been happening since last Monday in Los Angeles, I'm using FW 4.2.1.107.
Offline  
Old 09-28-2007, 06:38 PM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I to am in the LA area. I have seen this on and off over the last month. We have 5 8100's right now and have seen it on all of them.
Offline  
Old 09-28-2007, 06:45 PM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by troydbrown View Post
I to am in the LA area. I have seen this on and off over the last month. We have 5 8100's right now and have seen it on all of them.

Troy LOVE the avatar!! I had one of those! I think it was my second phone though...it was actually smaller than the first!!
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 09-28-2007, 07:16 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by troydbrown View Post
I to am in the LA area. I have seen this on and off over the last month. We have 5 8100's right now and have seen it on all of them.
That's great feedback, thanks. I'll call T-Mobile and ask for some credit, this is crazy. I just came back from Asia, so I was worried it was something to do with re-registering on their new towers here.
Offline  
Old 09-28-2007, 08:07 PM   #5 (permalink)
New Member
 
goldstar's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mine too

Does your wireless turn itself back on after 30 sec or so? I have signal issues around where I live, and the display changes constantly between GSM <--> edge <--> EDGE. Apparently the phone turns the wireless off / on by itself whenever the signal is bad to try to re-establish the link. I'm in the Austin, TX area.

Anybody else have similar issues or solutions to this problem?
Offline  
Old 09-28-2007, 09:01 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by goldstar View Post
Does your wireless turn itself back on after 30 sec or so? I have signal issues around where I live, and the display changes constantly between GSM <--> edge <--> EDGE. Apparently the phone turns the wireless off / on by itself whenever the signal is bad to try to re-establish the link. I'm in the Austin, TX area.

Anybody else have similar issues or solutions to this problem?
I haven't tried letting it go for too long with wireless off, since I rely on the phone for business and wireless off = no income. Over the weekend I'll leave it and see if it reconnects automatically, but it only seems to dump the wireless after I turn it off then on manually. If I let it go all day, it doesn't drop wireless and turn it off.
Offline  
Old 09-28-2007, 10:14 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

edit

Last edited by sgtcasey : 12-25-2007 at 02:29 AM.
Offline  
Old 09-29-2007, 12:10 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Philippines
Model: 9000
Carrier: Smart Telecom
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm in the Philippines and I have same issue here, mostly in the town im living in. In other countries I dont have seen the problem.
So I assume its the flacky network here ...

Its goes from GMS - gprs - edge - EDGE and back to GSM
Sometimes only GPRS (probably not a 3g site).

Sometimes it just goes to off

Usually this happens when the network here is busy.
Nothing to worry about, just very annoying
Offline  
Old 09-29-2007, 11:25 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ive had that same problem in Chicago too.... tmobile is currenty upgrading their towers to 3G for next years release, so there will be on and off problems over the next month or so
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.