BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-12-2007, 08:16 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Application missing"

Please Login to Remove!

After trying to update the BlackBerry software on my computer and my BlackBerry Pearl, I keep getting messages on my computer that say, "A necessary application is missing from the device. Use the loader wizard to reinitialize the device." I didn't do anything to the device, and don't want to wipe out all my addresses, etc. Help! Thanks.
Offline  
Old 10-12-2007, 09:10 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

connect the BB to the PC, run Desktop manager. Then make a backup of your data using the backup/restore feature. Then go to Application Loader and let it install or uninstall what it wants to. You won't lose your data.
Offline  
Old 10-15-2007, 03:49 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Unfortunately, that didn't work. When I attempted to backup the data, I got a "Communication Link Refused" message that said, "Could not establish communications with the device. A required application is missing from the device."

Help!
Offline  
Old 10-15-2007, 06:44 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

edit

Last edited by sgtcasey : 12-24-2007 at 10:07 PM.
Offline  
Old 10-17-2007, 08:12 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dave, Thanks for the tip. That worked! Appreciate the help...

Bob
Offline  
Old 12-27-2007, 01:26 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Model: 7100g
Carrier: Cingular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What was the tip? What worked? I'm having the same issue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.