BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-03-2007, 03:44 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BB4Life's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jersey
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default My Laptop Won't Recognize my 8320

Please Login to Remove!

Hey all, I'm trying to connect my Laptop to my 8320 via USB, but my laptop just will not recognize my device. All it does is charge my device for about 5 seconds and then stops charging. I have tried various other USB chargers, and all seem to do the same. I installed DM 4.3, 4.2 (sp2) and they won't recognize it either. My mass media mode is on in my device as well.

I currently have an ACER with Windows Vista loaded and my BB 8320 is unlocked on ATT using OS 4.2.2.175.

Anyone have any clue to help me out? Would gladly appreciate it.....thanks in advance!
Offline  
Old 12-03-2007, 04:27 PM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Try uninstalling desktop manager and reinstall. Make sure the device is NOT connected during the install.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 12-03-2007, 04:31 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BB4Life's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jersey
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried that as well, but does not work. Do you think it's my device? Any other device i connect with USB gets recognized just my Blackberry doesn't.
Offline  
Old 12-06-2007, 12:49 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BB4Life's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jersey
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump...can anyone please help me on this?
Offline  
Old 12-06-2007, 01:04 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York City
Model: 8310
Carrier: ATT
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here's a suggestion

Go into device manager for your windows machine (right click my computer - properties - Hardware - Device manager)

Scroll down to USB Root Hub and right click each instance, go to properties and then power management. Your "Allow the computer to turn off this device to save power" setting is probably checked.. I've seen this setting prevent devices from being detected in the past.

Make these setting changes for each instance and reboot your machine (and unplug the device)

When rebooted, try again and let us know the results.

Good luck,
Offline  
Old 12-06-2007, 02:09 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Airmark1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: 94564
Model: 8300
Carrier: ATT uhhhh Cingular uhhh I mean ATT
Posts: 195
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your laptop has both the Desktop Manager AND the specific device's Software right?

On my laptop I have both the Blackberry Desktop Software 4.2.2 AND the Blackberry v4.2.2 for the 8300 Series Wireless Handheld.


I think you need both.
__________________
Intelligent design my ass


?was it a cat i saw?
Offline  
Old 12-07-2007, 10:30 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
BB4Life's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jersey
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by celeb View Post
Here's a suggestion

Go into device manager for your windows machine (right click my computer - properties - Hardware - Device manager)

Scroll down to USB Root Hub and right click each instance, go to properties and then power management. Your "Allow the computer to turn off this device to save power" setting is probably checked.. I've seen this setting prevent devices from being detected in the past.

Make these setting changes for each instance and reboot your machine (and unplug the device)

When rebooted, try again and let us know the results.

Good luck,
yeah, i tried that already...but doesn't work..and last night i found out that my 8320 doesn't pair with my GPS puck either! I should've never traded in my 8300 in for the 8320...i don't even use my wifi feature anymore! this 8320 device is horrible!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.