BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-09-2007, 10:30 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jjd228's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9530
Carrier: Verizon. (Exchange/BES Architect & Engineer since the very very beginning :)
Posts: 393
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Wirelessly posted (BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Traveling in mexico (does that matter?) With my ATT curve and at least 4-5 times a day ill notice that the wireless radio turned itself off. This never happens at home in the US. What would cause this? Or is my shit just broken?!?
__________________
5790 > 6510 > 7100 > 7510 > 8703 > Curve > Storm

BS / MCSE / BCSA / RHCSE
Offline  
Old 12-09-2007, 10:33 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,898
Post Thanks: 32
Thanked 458 Times in 394 Posts
Default

Gotta curse for emphasis.. OK...

What is the battery charge at?
Offline  
Old 12-09-2007, 10:34 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jjd228's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9530
Carrier: Verizon. (Exchange/BES Architect & Engineer since the very very beginning :)
Posts: 393
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Battery is fine. Should have mentioned that.
__________________
5790 > 6510 > 7100 > 7510 > 8703 > Curve > Storm

BS / MCSE / BCSA / RHCSE
Offline  
Old 12-09-2007, 10:51 AM   #4 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
rambo47's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 9370
Carrier: Verizon
Posts: 9,062
Post Thanks: 52
Thanked 311 Times in 296 Posts
Default

Sounds like a defective unit. If a battery pull doesn't straighten it out then it sounds like bad hardware.
Offline  
Old 12-09-2007, 10:53 AM   #5 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8800/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Will the BB turn radio off if it goes to long without finding a signal
__________________
ZED 10
Offline  
Old 12-09-2007, 10:54 AM   #6 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,913
Post Thanks: 59
Thanked 241 Times in 180 Posts
Default

Homescreen may say OFF , but I don't believe it will uncheck the Mobile Connections box in Manage Connection , all by itself.
Offline  
Old 12-09-2007, 11:10 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jjd228's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9530
Carrier: Verizon. (Exchange/BES Architect & Engineer since the very very beginning :)
Posts: 393
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Quote:
Originally Posted by ezrunner
Wirelessly posted (BlackBerry8800/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Will the BB turn radio off if it goes to long without finding a signal
That's what I'm hoping. I keep losing my signal and also bouncing between a few different mexican networks. Maybe its doing it automatically. Again, never did this in the US and I've had this bb for many months without a problem
__________________
5790 > 6510 > 7100 > 7510 > 8703 > Curve > Storm

BS / MCSE / BCSA / RHCSE
Offline  
Old 12-09-2007, 11:32 AM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,913
Post Thanks: 59
Thanked 241 Times in 180 Posts
Default

That's your issue, now that you explain. You aren't getting an AT&T signal nor automatically roaming to another.
Offline  
Old 12-09-2007, 11:38 AM   #9 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8800/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Yeah that's what it sounds like to me!
__________________
ZED 10
Offline  
Old 12-09-2007, 11:47 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jjd228's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9530
Carrier: Verizon. (Exchange/BES Architect & Engineer since the very very beginning :)
Posts: 393
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Figured, but was looking for a definitive explanation. I'll be on 1 network, then lose signal and show "searching for network", then it will find and connect to a second network... So apparently it IS roaming from network to network successfully. If it still happens when I get back to the US ill deal with it then
__________________
5790 > 6510 > 7100 > 7510 > 8703 > Curve > Storm

BS / MCSE / BCSA / RHCSE

Last edited by jjd228 : 12-09-2007 at 11:49 AM.
Offline  
Old 10-27-2008, 11:20 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Telenor Sweden
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jjd228 View Post
Wirelessly posted (BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

Figured, but was looking for a definitive explanation. I'll be on 1 network, then lose signal and show "searching for network", then it will find and connect to a second network... So apparently it IS roaming from network to network successfully. If it still happens when I get back to the US ill deal with it then
Did you got the same problem when you got back to your home network?
I have a user who got the exact same issues with his 8310 as you did. When he got back home from Germany the issues still occurred. I switched my battery with his and his problem disappeared for 3 month. Now he's got the same problem again.
Anyone know how to solve the problem?
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.