BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-01-2008, 10:05 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: nothing
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Cannot open camera!!!

Please Login to Remove!

It says 'could not start the camera. close other applications and try opening the camera again.'.......
Can any1 help me? Please?~
Offline  
Old 01-01-2008, 10:08 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
MrKyoo's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Los Angeles
Model: 4s
OS: iOS
PIN: 79B32491
Carrier: AT&T
Posts: 4,546
Post Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Battery pull?
__________________
http://twitter.com/mrkyoo
Offline  
Old 01-01-2008, 10:23 AM   #3 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 7250
OS: 4.1
PIN: G!!!
Carrier: Verizon
Posts: 9,025
Post Thanks: 51
Thanked 304 Times in 292 Posts
Default

Buy a memory card. 2GB or 4GB. Use that to store all photos. Until then you won't be able to use the camera for more than a couple of photos, if that.
Offline  
Old 01-01-2008, 12:30 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
greggebhardt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jacksonville, FLorida
Model: 9000!
PIN: NOT!
Carrier: AT&T
Posts: 3,762
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by duouo View Post
It says 'could not start the camera. close other applications and try opening the camera again.'.......
Can any1 help me? Please?~
!!!Oh MY GOD!!!
Offline  
Old 01-01-2008, 12:39 PM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this can also be the case if you have many many applications open at the same time. its not likely but i suppose it could happen.
Offline  
Old 01-01-2008, 12:43 PM   #6 (permalink)
BBFAQ Sysop
 
ricpac's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Philippines
Model: 9700
OS: X 10.6
PIN: Alt+Shift+H
Carrier: GLOBE
Posts: 3,760
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

go to media options and make sure "reserved pictures memory" isn't set to 0MB (if you don't have any micro-sd)
Offline  
Old 01-01-2008, 01:56 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: 24351C68
Carrier: T-Mobile
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ricpac View Post
go to media options and make sure "reserved pictures memory" isn't set to 0MB (if you don't have any micro-sd)
Is that reserved memory internal storage space? If it is, is it okay to set that to 0MB if I've got a microsd card?
Offline  
Old 01-01-2008, 07:53 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the same thing is happening to me! this is ridiculous!
i tried to do the battery pull, and it did work for about 10 minutes!
i did however figure out how to fix it. With mine, i recently had bought a game through my provider and when i closed it, it wasnt actaully closing, it was just running in the backround.
you can view the applications running by holding alt and the back key to the right beside the trackball. trying closing any unesscery applications like games and such then try it again

hope this helps
Offline  
Old 01-02-2008, 05:48 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: nothing
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thx u guysssss, I tired pull the battery out, then problem solved.
Offline  
Old 01-24-2008, 04:59 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

8310 User here.
I tried battery pulling, clearing my memory card, Handheld wipes, etc.
I found out by accident that by reloading my Desktop Software to the original version (in my case 4.2.2) AND reloading the original OS (again in my case 4.2.2) seemed to solve my problem with the camera not loading.

Error message -> !Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again. [OK]

Maybe there was a bug corrupting the Handheld software when I tried using the updated Desktop software for some reason.

You could try that, but remember to backup your data to PC first.
Offline  
Old 01-24-2008, 05:49 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using same BlackBerry 8300 but thanks God i have not faced any of such issues in my device. Good Luck duouo !!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.