BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-21-2008, 04:02 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with email

Please Login to Remove!

Need a little help and I figured this would be the place to go.

I have my work email account running through the Internet Service. I logged in, entered the address, and a message came up that said the email account was successfully added. That was four days ago. Nothing has popped up on my phone since then, and I've had to run the account through the desktop redirector, thus eliminating attachments.

My office doesnt have the Enterprise Server, so Internet Service is my only option. I am hoping someone can tell me why the account would be listed as active but nothing comes through to the phone. I've tried deleting it and re-adding it several times to no avail.

Any help would be greatly appreciated.
Offline  
Old 01-21-2008, 04:05 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

First, welcome to the BBForum.

On your BB, go to Options > Advanced > Service Books. Look in that list,... do you seen a line with the email address in question, it will have an @ in it?
Offline  
Old 01-21-2008, 04:05 PM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Login to your BIS site and check that the account is still validated. If so, start with a hard reset on the device (battery pull while the device is on). Log back into the BIS site and Resend Service books.

E-
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 01-21-2008, 04:06 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8320/4.3.1.19 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Do a battery pull. Let the device reboot and log into the bis account and resend service books. See if a new mail folder shows for your work email. If it does not go to menu, options, advanced, host routing table, menu, register now. Wait a few moments and do another batter pull.
Offline  
Old 01-21-2008, 04:07 PM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How rude of me!! And Welcome to the Forums BBianca! And as you can tell JS is a faster typist than I am!
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 01-21-2008, 04:07 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Location: Boise, ID
Model: 8310
PIN: 242CCEC1
Carrier: AT&T
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If your company utilizes a Microsoft Exchange Server for internal use only, you can't properly add that BIS information to your phone without it being globally accessible. Your admins would set that up. If they are using Exchange, they would have to have a BES for proper access so it would forward from the internal Exchange, to the BES, to your phone.
Offline  
Old 01-21-2008, 04:08 PM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8320/4.3.1.19 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

And welcome to the forums
Offline  
Old 01-21-2008, 06:04 PM   #8 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Perhaps you are downloading all of your email to Outlook and it is deleted from the server before RIM can find it.

If that is the issue, edit your email accounts in Outlook and go tot he Advanced tab and click "Leave Messages On Server" and then select a number of days (I use 3 days, but that is just me. If that is the problem, you shoudl start to get email in 15-20 minutes or so.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.