BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-22-2008, 09:57 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Arkansas
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8320 UMA Issue

Please Login to Remove!

I have a strange issue going on with my TMobile 8320 that just started a couple of days ago. My device will connect to the WiFI network but never switches over to UMA. If I check the WiFi diagnostics it shows "UMA Connection Suffessful" but the home screen never shows UMA. I have the device set to wifi preferred. If I turn the mobile network to off it will automatically switch to UMA. As soon as I turn the mobile network back on it goes back GPRS/EDGE.
Offline  
Old 01-22-2008, 10:43 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem and it turned out to be my router. I am able to control individual wireless connections to my router and I ended up moving my 8320 connection to outside the router's built-in firewall (e.g. moved to the 'DMZ'). Once I made the change, I rebooted the router and everything's been fine since then.
___________________
JohnC - Kechi, KS
Offline  
Old 01-22-2008, 11:46 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
dennis8320's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: missouri
Model: 8900
OS: 4.6.1.168
PIN: have one yes
Carrier: t-mobile
Posts: 102
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yea thats the same problem i had. i went through the faq section on router settings and works fine now. depending on the router you use you might find answers in the same section
Offline  
Old 01-22-2008, 12:34 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Arkansas
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This issue has been resolved. It turned out to be a device problem. I had my device replaced for an unrelated issue and it is now working.

Last edited by tbharris : 01-22-2008 at 05:34 PM.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.