BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-06-2008, 02:08 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem Loading Curve OS

Please Login to Remove!

Hi,
I have several BB 8300's that are needing the OS installed. I have downloaded the desktop manager and v4.2 of the handheld OS.

When I try to install the OS, it erases the existing files, loads the first part of the OS, then when the manager has the handheld initialize, the handheld keeps connecting and disconnecting. This in turn, causes the manager to time out.

Is there something that can be done to fix this? I need some good help here!

Thanks in advance!!!!
Offline  
Old 02-06-2008, 02:18 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I would recommend you make sure you have Desktop Manager verison 4.2, Service Pack 2, loaded to your PC. What PC OS are you running?

The reload of the user data to the BB can take a while, according to size of the messaage database and the call log database, especially. Before upgrading the OS, I would recommend at least minimizing the call log database by deleted most of your call logs, as welll as many messages as you can. A reload should take 20-30 minutes, and I have seen some with large message and call log data take over an hour.
Offline  
Old 02-06-2008, 02:20 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I currently have 4.3 loaded on my Win XP machine... Does the 4.3 have problems, should I downgrade to 4.2.2?
Offline  
Old 02-06-2008, 02:26 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I fully recommend you go with 4.2.2.

Also if you have had problems, reinstall the OS package you downloaded, and then reboot your machine.
__________________
Offline  
Old 02-06-2008, 03:54 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That did not work either. I think it may have something to do w/ the handheld itself. It keeps connecting and then disconnecting rapidly.
Offline  
Old 02-06-2008, 03:56 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
coldconfession13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: san antonio,tx
Model: 9550
OS: 5.0.0.230
PIN: 30fd8208
Carrier: Verizon
Posts: 904
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try wiping the device with JLcmder. Then install the os then open up DM then install os
Offline  
Old 02-06-2008, 04:01 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by coldconfession13 View Post
Try wiping the device with JLcmder. Then install the os then open up DM then install os
Help me out a little bit here, not too familiar w/ all of the programs and such.


What is JLcmder?
Offline  
Old 02-06-2008, 04:04 PM   #8 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ.com
and
What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ.com
Offline  
Old 02-06-2008, 04:21 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still not working, can not get it to connect long enough to wipe. This same thing is happening on like 6 devices....
Offline  
Old 02-06-2008, 04:26 PM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Six? What happened to them?

What do they all have in common?

Do they have an IT Policy on them preventing an OS upgrade?
Offline  
Old 02-06-2008, 04:27 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

not sure, none have any os on them. Just trying to load a OS on them so they work... Other than that, they should be perfect.
Offline  
Old 02-06-2008, 04:30 PM   #12 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

The two links above are really the only two hopes you have to get them working. Other than that... you have 6 bricks.

Where did they come from?
Offline  
Old 02-06-2008, 04:51 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
coldconfession13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: san antonio,tx
Model: 9550
OS: 5.0.0.230
PIN: 30fd8208
Carrier: Verizon
Posts: 904
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

send one my way ;)
Offline  
Old 02-06-2008, 05:27 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there a root/boot system that must be installed, maybe that is not installed
Offline  
Old 02-06-2008, 05:32 PM   #15 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Did you miss our question about the origin of the BBs?
Offline  
Old 02-06-2008, 05:34 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't know the origin...

What is confusing is the os will begin to load fine w/ the DM, but when the phone is restarted, it starts going nuts....

So it seems like there is a boot issue... not sure
Offline  
Old 02-06-2008, 05:39 PM   #17 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, they just showed up on your desk one day?

Surely you know where/how/why they were put in your keep to load OSs on?

There is no root boot system. The OS is what you need. Those two links above are your lifesavers if this is important to you. Likewise, being vague about my questions won't help either. It might just help to determine if there is an IT policy on the device, or whatever.

I am trying to help.

How do you know they have no OS on them?
Offline  
Old 02-06-2008, 05:41 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not trying to avoid the question. I resell BB's frequently and my supplier had several w/ no OS. When you turn them on, it says no os. Not sure why they don't have the OS, they just don't.
Offline  
Old 02-06-2008, 05:42 PM   #19 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Nextel User's Avatar
 
Join Date: May 2005
Model: 8220
Carrier: AT&T
Posts: 1,146
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

whats a blackberry?

did you ask me something?
Offline  
Old 02-06-2008, 05:45 PM   #20 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Nextel User's Avatar
 
Join Date: May 2005
Model: 8220
Carrier: AT&T
Posts: 1,146
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

for the constant boot/reboot issue (which i have seen a few times from helping others) i took out the battery, connected via usb (4.2 sp2 or 4.3. both worked) then reloaded os. after the load it will stall. put the batterry back in and it will continue.

good luck
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.