BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2008, 11:25 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default phone resets when on call

Please Login to Remove!

For some reason sometimes when I am on a call, my call gets cut and the phone resets. Red LED and sand tube everything! It has happened twice in a row so far. I'm just worried.
Offline  
Old 03-03-2008, 11:26 AM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thats not good at all. Is the device still under warranty? If so do a backup using the desktop manager and return to the device to the store.

E-
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 03-03-2008, 12:50 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by madlib View Post
For some reason sometimes when I am on a call, my call gets cut and the phone resets. Red LED and sand tube everything! It has happened twice in a row so far. I'm just worried.
"sand tube" had me puzzled for a few seconds.

You can try a bunch of things like reinstalling the OS, or updating the OS, but I'm going to second the warranty exchange as the best option.

Oh wait, this is the 8300 forum. Do you have the 8320 and are you on UMA when this happens? Could be the router in that case.

Last edited by monkeypaw : 03-03-2008 at 12:52 PM.
Offline  
Old 03-03-2008, 01:34 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by monkeypaw View Post
"sand tube" had me puzzled for a few seconds.

You can try a bunch of things like reinstalling the OS, or updating the OS, but I'm going to second the warranty exchange as the best option.

Oh wait, this is the 8300 forum. Do you have the 8320 and are you on UMA when this happens? Could be the router in that case.
I am on the 8320 and on the UMA. Come to think of it... hasn't happened when I am away from my home!
Offline  
Old 03-03-2008, 01:38 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by madlib View Post
I am on the 8320 and on the UMA. Come to think of it... hasn't happened when I am away from my home!
Very likely the interaction with the router is the problem.

Some routers like N capable routers, several Belkin models, some ISP provided routers, etc. seem to have problems. My Verizon Fios supplied router doesn't play nice with my Curve so I have a Linksys router added to my network.
Offline  
Old 03-03-2008, 01:59 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by monkeypaw View Post
Very likely the interaction with the router is the problem.

Some routers like N capable routers, several Belkin models, some ISP provided routers, etc. seem to have problems. My Verizon Fios supplied router doesn't play nice with my Curve so I have a Linksys router added to my network.
I am going to try without wifi for a few days and see how it goes from here. Thanks!
Offline  
Old 03-03-2008, 05:34 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
adorkable's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Charleston, SC
Model: 9530
OS: 5.0.0.419
PIN: Ask.
Carrier: Verizon
Posts: 368
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As others have said, it very well could be your router, but if you set it for mobile network only and it still reboots during calls, you should exchange it. I had the same problem and tried everything, but eventually I called T-Mobile and they mailed me a new one. I haven't had the problem since.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.