BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-20-2008, 12:16 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "No additional applications designed for your device were found."

Please Login to Remove!

I have read SEVERAL threads....saying move the install file. Change the DM version....this or that...I can not get anything installed on here w/out getting this error. What gives?
Offline  
Old 05-20-2008, 12:27 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Application Loader Error - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 05-20-2008, 12:40 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You must have your same handheld operating system loaded to your PC as is on your BlackBerry, when you attempt to load other applications. The handheld OS on your PC must match the handheld OS on your BlackBerry,

just a summary of whats in that link
Offline  
Old 05-20-2008, 12:45 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just got this Curve lastnight..I had a Pearl. I did a backup on the Pearl and a restore on the curve. It loaded all that..Now at work.....diff PC, I loaded the same DM and it wont do anything. Do I need to wait until I get home and use the same PC I did all the other stuff on?
Offline  
Old 05-20-2008, 12:48 PM   #5 (permalink)
iPhone Mod!
 
zerog46's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In a House
Model: 9650
Carrier: VZW Bold
Posts: 6,750
Post Thanks: 16
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

No but you would need to download the O.S. onto that computer to install programs via the DM.

If you wanted it, you could find it here...BlackBerry - BlackBerry Desktop and Device Software Download Sites
__________________
Life is not holding a good hand. Life is playing a poor hand well.
Offline  
Old 05-20-2008, 01:30 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zerog46 View Post
No but you would need to download the O.S. onto that computer to install programs via the DM.

If you wanted it, you could find it here...BlackBerry - BlackBerry Desktop and Device Software Download Sites

I downloaded this from that site...."T-Mobile_BlackBerry_8320_v4.2.2.180.exe"....I ran the .exe...it did its thing...It asked to launch DM...it did....did nothing to my phone and still error when I load...I open DM now and it does not attempt to install the OS anymore when I do app loader...Not sure where to point DM to make it find the OS I installed again...

Last edited by Gix1k : 05-20-2008 at 01:31 PM.
Offline  
Old 05-20-2008, 01:36 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Open Desktop Manager and look in Help >About. Click ont he Device Software Tab and see what OS's it shows installed?

Also, what OS is installed on your BB? I thought 4.2.2.181 was the most current for TMobile US. If you installed 4.2.2.180 then nothing will happen.

What application are you trying to load to the BB?
Offline  
Old 05-20-2008, 01:43 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Open Desktop Manager and look in Help >About. Click ont he Device Software Tab and see what OS's it shows installed?

Also, what OS is installed on your BB? I thought 4.2.2.181 was the most current for TMobile US. If you installed 4.2.2.180 then nothing will happen.

What application are you trying to load to the BB?
There is nothing in my device software tab. My BB has 4.2.2.180....New phone as of yesterday. I am trying to add new themes, soft reset, weather and BBToday.
Offline  
Old 05-20-2008, 01:51 PM   #9 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

If there is nothing in the device software tab, then the OS didn't get installed properly. (Maybe OS .180 is the TMo release, sorry.) Is the BB unplugged when you are installing the OS?
Offline  
Old 05-20-2008, 01:53 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

There is a later version, 4.2.2.184 stickied at the top of the 8300 forum for the 8320. 4.2.2.184 is much better than 4.2.2.180. I recommend installing that and upgrading. However, the 4.2.2.180 should show up in application loader and give you a list of checkboxes for installing or removing applications..
Offline  
Old 05-20-2008, 06:36 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am home now and DM shows the same OS that is on the BB. I get the same error when I go to load an app.
Offline  
Old 05-20-2008, 06:48 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What else can be wrong....?

bm- 4.3.0.17
device software- 4.2.2.180 (plat-2.5.0.36)
BB- v4.2.2.180
Offline  
Old 05-20-2008, 08:15 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: MN
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this same issue. I've tried everything I can think of and am still without a solution.
Offline  
Old 05-21-2008, 05:47 AM   #14 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

download the OS again and reload and see if that clears it up
Offline  
Old 05-21-2008, 07:09 AM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Done that...POS does not work.!! I'm ready to slam this thing back on Tmobs floor for a refund!!!
Offline  
Old 05-21-2008, 07:24 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think the OS is not loading correctly to DM...I plug in the BB...open DM, click apploader....it shows the OS in the box....I am to hit next. I can see some progress bars, but it does not do anything and says click finish....I click that and it says the device was updated successfully, but never really ran. Whole process took 10sec.
Offline  
Old 05-21-2008, 07:41 AM   #17 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok delete the OS and the DM from the computer and reinstall and see if that helps. Also what version of the DM are you using?
Offline  
Old 05-21-2008, 08:33 AM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will try this....I downloaded....4.3.0.17.....Should I use a diff version?
Offline  
Old 05-22-2008, 07:57 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tampa, FL
Model: 8130
Carrier: Verizon
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same issue. I have Verizon and I believe I have the latest software. It shows 4.3.0.15 I had the Pearl before and I just recently upgraded to the Curve. SO far I love it except for this same issue Gix1k has. I am getting the same exact error messge. Any ideas are much appreciated. Thanks
Offline  
Old 05-23-2008, 07:06 AM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gix1k's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: Pearl
Carrier: T-Mobile
Posts: 132
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have given up...I've installed and uninstalled more times in the last week than I have within the year. I've concluded this thing is a POS! Simple as that.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.