BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2008, 12:33 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No emails on EDGE, get them on UMA???

Please Login to Remove!

First off, I followed all four steps a few times.

While I am at work in Downtown Los Angeles I get no emails or blackberry messenger messages. When I get home, the wifi kicks in and all of a sudden I get all my emails all at once, as well as all the bb messages. I have been on with the T mobile people for the past 2 days and they have no answer. Does anyone know what is going on? I do receive calls at work as well as texts.
Offline  
Old 06-11-2008, 12:52 AM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by HowDareMe View Post
First off, I followed all four steps a few times.

While I am at work in Downtown Los Angeles I get no emails or blackberry messenger messages. When I get home, the wifi kicks in and all of a sudden I get all my emails all at once, as well as all the bb messages. I have been on with the T mobile people for the past 2 days and they have no answer. Does anyone know what is going on? I do receive calls at work as well as texts.
Start with a battery pull. Next pay attention to your signal are you pulling full EDGE?
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 06-11-2008, 01:00 AM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am gonna guess Tmo removed/fubared your BB plan by accident, and you are still provisioned with RIM. have them remove the plan, wait 5 minutes, and put it back on. then reregister to the network with options > advanced > host routing table > menu > register now. if that doesnt work then try to delete all service books under options > advanced > service books, then log into my tmobile, go to your BIS setup page, and resend service books.
Offline  
Old 06-11-2008, 01:07 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have full EDGE, yes...in CAPS.

I have gone through all those steps with T mobile and still no emails until i get home to my wifi. Any other ideas...T mobile is baffled as well.
Offline  
Old 06-11-2008, 01:08 AM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you did everything that was mentioned?
Removed plan
waited
re-added plan
registered again to the network
deleted all service books (not just the email ones)
resent them from the BIS site

then you can always remove/readd all the email accounts from the BIS site as well
Offline  
Old 06-11-2008, 01:11 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok, your right, i did not delete the old service books, i just sent new ones. I will delete and let you know if the problem was fixed when i get back to downtown at the end of the week.
Offline  
Old 06-11-2008, 01:12 AM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Downtown is the ONLY place you dont get emails?
Offline  
Old 06-11-2008, 01:22 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, It happened on Thursday and I did not go back there until yesterday and it happened again. Today as well. I just unplugged my WIFI for a test. Now that I am thinking about it, I am not sure if i have received emails outside my wifi. i will be back soon with results..
Offline  
Old 06-11-2008, 01:48 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

found the problem...in browser my configuration only has T-zones and a wi fi browser option....now trying to find the solution
Offline  
Old 06-11-2008, 02:12 AM   #10 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

that isnt the problem but it means you never were provisioned for a BB data plan, or at least not properly.
Offline  
Old 06-13-2008, 01:50 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: Palatine, IL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem, so I decided to wipe the handheld. Now I have no e-mail setup icon at all. T-mobile is dumbfounded as am I. I have deleted service books/reregistered with bb, they have readded my plan, and still nothing.
Offline  
Old 06-13-2008, 04:13 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orlando, FL
Model: 9780
OS: 6.0.0.285
Carrier: tmobile
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

having the same problem in Orlando, FL. that started around 10 this morning. Wonder if Tmobile is changing something. Seems odd and maybe unrealistic (or paranoid) but been with them for years and when there was some email interruption in the past I called, no one knew anything or had an answer but some system upgrade appeared mysteriously shortly thereafter.
Offline  
Old 06-13-2008, 11:52 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: Palatine, IL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Spent 2 hours on this today and here it is.. The problem lies within the handoff between your wifi network and the cell tower. If the handoff is not successful it will become stuck with the wifi network and not send/receive e-mail. This is why when you enter the wifi network it will send/receive. You must call RIM for them to manually send the service books. Their number is 877-255-2377.

Last edited by norbertk : 06-13-2008 at 11:54 PM.
Offline  
Old 06-14-2008, 01:39 AM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by norbertk View Post
Spent 2 hours on this today and here it is.. The problem lies within the handoff between your wifi network and the cell tower. If the handoff is not successful it will become stuck with the wifi network and not send/receive e-mail. This is why when you enter the wifi network it will send/receive. You must call RIM for them to manually send the service books. Their number is 877-255-2377.
T-Mobile PDA reps can do that as well and you might find it easier to get through to them.

Or you can simply perform the battery pull then Register Now from the Host Routing Table to update the service books.

Dave
Offline  
Old 06-14-2008, 09:32 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: Palatine, IL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sgtcasey View Post
T-Mobile PDA reps can do that as well and you might find it easier to get through to them.

Or you can simply perform the battery pull then Register Now from the Host Routing Table to update the service books.

Dave
I did a battery pull and reregistered... about thirteen times. You'll receive a registration message from Blackberry but it still did not work. PDA support sent me to RIM after 5 minutes. RIM has to manually send the books to the phone.

It is a known issue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.