BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-18-2008, 11:22 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Problem

Please Login to Remove!

When I go to Setup Wizard and chose Email Setup on my 8310, I only have 2 options compared to others that have 3. The one to add a new email account is missing. Is there a setting I am supposed to change?

Last edited by Ra19 : 06-18-2008 at 11:23 AM.
Offline  
Old 06-19-2008, 12:24 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 79
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What are your options?
How many accounts are active on your device?
What happens when you go to your providers blackberry web page? For example I am on AT&T and i can go to https://bis.na.blackberry.com/html?brand=mycingular and log in to my account.
__________________
www.FreeBlackBerryStuff.com
Offline  
Old 06-19-2008, 03:05 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For TMO just log into their site. There's a link to set up your BB email there.
Offline  
Old 06-19-2008, 04:32 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had same issue. I bought Curve over internet. I called AT&T and they had not set up my account for BB service. You should double check that you have the service added to your account.
Offline  
Old 06-20-2008, 03:54 PM   #5 (permalink)
New Member
 
blkfilipina's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a question about email too. Can anyone please help me fix this problem? Whenever I send email, it keeps sending me what I just sent and I don't want that to happen. I keep trying to play with the settings but I wonder if I'm doing it wrong. I've also went to my actual email via laptop and made sure that the sent mail feature is turned off so it wont send me back what I just sent to someone when I check my gmail account but it will send it back to me on my phone. Does anyone know how to get rid of that sent mail feature? Other than that, I love my BB.
Offline  
Old 06-23-2008, 05:54 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My options are:
"I want to use a work email with a Blackberry Enterprise Server"
and
"I want to skip email setup"
I should have another one saying something along the lines of "add a new email"
I already have one email configured on the device for BBM but I can't add another.

By the way my phone does and always did have BB service.
Offline  
Old 06-23-2008, 07:19 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2008
Location: 98003
Model: 9700
OS: 5.0.0.330
PIN: CERS!
Carrier: T-Mobile, Verizon
Posts: 477
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

have you tried using the email setup wizard instead?
__________________
my av was not safe for preschoolers.
Offline  
Old 06-23-2008, 09:13 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blkfilipina View Post
I have a question about email too. Can anyone please help me fix this problem? Whenever I send email, it keeps sending me what I just sent and I don't want that to happen. I keep trying to play with the settings but I wonder if I'm doing it wrong. I've also went to my actual email via laptop and made sure that the sent mail feature is turned off so it wont send me back what I just sent to someone when I check my gmail account but it will send it back to me on my phone. Does anyone know how to get rid of that sent mail feature? Other than that, I love my BB.
This is addressed in the FAQ: BlackberryFAQ.com. It's not unique to the 83xx series. Please don't hijack threads.

Last edited by takeshi : 06-23-2008 at 09:15 AM.
Offline  
Old 06-23-2008, 11:06 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Cable & Wireless Jamaica
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a similar problem, i upgraded my OS and since then i can't access my e-mail accounts or use third party applications like, facebook or google earth, etc. It tells me I have no connection, but my service provider says everythings fine on there end. I tried sending an e-mail this morning an error message came up saying "no apn". I called someone from my service provider and they said to go to the e-mail setup screen and it has an option there to send original settings back to my device, but when i go to e-mail setting the view is differnt than before, i can't logg into the bb server anymore instead its bringing me through an 11 step setup. Any help ?
Offline  
Old 06-23-2008, 01:06 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by oakie View Post
have you tried using the email setup wizard instead?
Thats exactly where the options in my last post came from.
Offline  
Old 06-23-2008, 01:09 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you have the correct tcp settings?
Offline  
Old 06-23-2008, 01:19 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry, but what is TCP?
Offline  
Old 06-23-2008, 01:20 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if you go into options>advanced options>tcp there should be settings in there. It needs to say wap.voicestream.com for t-mo
Offline  
Old 06-23-2008, 01:24 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In the APN? If yes, mine is blank.
Offline  
Old 06-23-2008, 01:25 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes, in there, type wap.voicestream.com and that no apn message will be fixed.
Offline  
Old 06-23-2008, 01:51 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That didn't seem to work unless I was supposed to do a battery pull or do something with the username and password of the APN.

Last edited by Ra19 : 06-23-2008 at 01:52 PM.
Offline  
Old 06-24-2008, 10:55 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

*bump*
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.