BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-21-2008, 09:54 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8330
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Curve Owners: Bug with Audio Text Message

Please Login to Remove!

I discovered a problem and noticed the same thing on 4 other verizon 8330's.

Whenever I get a text message that plays audio (example a dumb picture that plays a song automatically), after I view the message the phone no longer works. When someone tries to call me or I call someone I can hear them but they can't hear me.

The only way to fix it is by pulling the battery out to reset itself, just shutting it off won't fix it. I spoke with verizon about this and they have no idea. I tried it with a few of my friends curves including one that was just bought an hour prior to me trying it, and the same issue was there.

Has anyone else noticed this?
Is it specific to the Verizon Curve or all carriers?
Does anybody have a fix for this (I couldn't find one)?

Thanks for any advice or help, I tried searching and couldn't find anything about this.
Offline  
Old 06-21-2008, 10:10 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Works fine on my 8330 from Verizon, what OS version are you using?
Offline  
Old 06-21-2008, 10:12 AM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I haven't noticed that--but I dont get SMS text messages with pictures that play songs automatically. Are you getting MMS messages in that manner?
Offline  
Old 06-21-2008, 10:20 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8330
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The OS is v4.3.0.127

My friend who just bought one yesterday actually showed me the problem. I thought it was just a bad phone but he forwarded one of the messages to me and the same thing happened on mine. I bought mine when it came out.

I get standard video and picture messages with no problems.

The one that cause's a problem has text followed by a picture and it plays audio.

when i receive it on the bb the message has the little arrow icon with it like an mms message.

Also it's not just this message from one person, it happens on any that are like it.
Offline  
Old 08-19-2008, 02:40 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default similar problem

i have a curve 8330 thru verizon, bought about 6 weeks ago. have recurring problem of similar nature- often comes after someone leaves me voicemail. am unable to place or receive call successfully because i cannot hear the other party, but they can usually (not always?) hear me. have spent hours on phone with tech support, have gotten replacement device, etc. apparently there is an email from RIM to verizon describing this as known bug. am awaiting patch. only solution is to remove battery. happens every other day or so. pretty annoying. also apparently reported for the pearl but not the world, but world doesn't have camera so i'm not switching.
Offline  
Old 11-10-2008, 12:16 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I Can't hear you....

I have 4 8330's and they all do the same thing.
Offline  
Old 11-10-2008, 12:43 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (8130 Pearl (Sprint))

Sounds like a "oh s*it... We screwed up again" thing from verizon.

Upgrade to 4.5 and see if the problem is taken care of
Offline  
Old 11-10-2008, 05:46 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Location: NC
Model: 8830
PIN: 30448ADC
Carrier: Alltel
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

When I get a picture with a sound it never plays the sound just shows me the picture.
Offline  
Old 11-10-2008, 08:28 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
barbwyr's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Southern California
Model: 8310
OS: 4.5.0.52
Carrier: AT&T
Posts: 832
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No problem on 8310 with AT&T. I get them all the time with no trouble.
Offline  
Old 12-23-2008, 08:17 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: alltel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8330 audio not being received at all

I have not been able to receive audio at all with MMS on my 8330. I was wondering if there is something that I need to enable to get this to work. Does anyone have a solution to this problem, or is it an inherant problem to the Curve?
Offline  
Old 12-23-2008, 11:38 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
sharpycl's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Maryland
Model: Lu920
OS: Wp 8.1
PIN: is where your heart is
Carrier: AT&T
Posts: 334
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no probs with messaging on my 8330 from verizon
Offline  
Old 12-23-2008, 01:07 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Model: 9630
OS: 5.0.0.230
PIN: Sig
Carrier: Verizon
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here..haven't had a single problem with the VZW Curve doing anything like this. Try upgrading the OS as suggested earlier and problem should go away.
__________________
BB 9630 V. 5.0.0.230
Verizon Wireless "Can you hear me now? Good!"
Offline  
Old 12-26-2008, 01:51 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8330c
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had that problem before, and I didn't realize this was why... makes sense now...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.