BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-24-2008, 11:40 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Nerd's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 9700
OS: 5.0.0.862
Carrier: T-Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OS 4.5 Upgrade Problem with BBMessenger

Please Login to Remove!

Last night I upgraded to 4.5 successfully, aside from a problem with messenger.

When I first switched on and went into messenger, it told me "You have switched devices, do you want to transfer your contacts about? (weird grammatical error) If not, your contacts will be erased." So I clicked yes to copy my contacts over (I think/hope), and my contact list shows my old tally (about 20 contacts), but they're not listed. I can't click on any individual name because I can't see any.

Additionally, 2 conversations continued after the upgrade, so I got 2 incoming messages, and these contacts were added to a list in messenger called "Pending PIN Update Confirmation". I clicked on each of these names and selected "Send PIN update now", but it doesn't seem to have done anything.

Can anyone help? I just want my contact list back.

Thanks.
Offline  
Old 06-24-2008, 12:23 PM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,822
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

What version did you install?
Offline  
Old 06-24-2008, 12:26 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Hairbear1954's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Gilbert, AZ
Model: 9530
PIN: Ask if you want!
Carrier: AT&T
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have upgraded to DM 4.5 but did not have the same problem. What OS are you running on your phone? I wonder if that could be the problem. I am also running a beta OS 4.5.0.42 and have not experienced this problem. Hmmm....something to check on I guess.

What say you
__________________
~~Blackberry Wizard~~
www.topsforkids.com
Offline  
Old 06-24-2008, 12:35 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Nerd's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York City
Model: 9700
OS: 5.0.0.862
Carrier: T-Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
What version did you install?
OS 4.5.0.44

Quote:
Originally Posted by Hairbear1954 View Post
I have upgraded to DM 4.5 but did not have the same problem. What OS are you running on your phone? I wonder if that could be the problem. I am also running a beta OS 4.5.0.42 and have not experienced this problem. Hmmm....something to check on I guess.

What say you
The OS is what I installed (see above), along with desktop 4.5 to facilitate the install (according to the instructions I was using, the newest desktop manager needed to be installed before the OS was upgraded).

I'm thinking it may be a bug where the OS thinks it should be on a new device but it's not?
Offline  
Old 06-24-2008, 12:47 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JLeny's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24751c48
Carrier: T Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem after a battery pull. Went back to 4.2.2.184 and this condition does not happen? Looks like a bug. Its been around since .18 release.

Quote:
Originally Posted by Nerd View Post
OS 4.5.0.44



The OS is what I installed (see above), along with desktop 4.5 to facilitate the install (according to the instructions I was using, the newest desktop manager needed to be installed before the OS was upgraded).

I'm thinking it may be a bug where the OS thinks it should be on a new device but it's not?
Offline  
Old 06-24-2008, 12:59 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have the same issue on 4.5.0.33 for CDMA. After a battery pull I get the same you have switched devices message, and I just let it resend the thing to my contacts. They show as pending until they accept me again.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:01 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JLeny's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24751c48
Carrier: T Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What I do is do a restore from my previous backup. Make sure you delete the SYNC service book and then once the restore is complete go back and undelete the sync service book.


Quote:
Originally Posted by NickfromIL View Post
Have the same issue on 4.5.0.33 for CDMA. After a battery pull I get the same you have switched devices message, and I just let it resend the thing to my contacts. They show as pending until they accept me again.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:07 PM   #8 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

strange havent seen this yet
Offline  
Old 06-24-2008, 01:14 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Jacksonville, FL
Model: BOLD
Carrier: AT&T
Posts: 69
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same issue here too. Strange, for me it happens after a battery pull, SOMETIMES. Doesn't do it every battery pull.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:17 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Come to think of it, its not EVERY battery pull, on sometimes as well. I did 2 back to back this morning, and one of them it didnt do it.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:20 PM   #11 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok I just did back to back to back to back battery pulls and nothing.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:21 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

only gives the error once you go into BBM
Offline  
Old 06-24-2008, 01:22 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JLeny's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24751c48
Carrier: T Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you have contacts that use both the BIS and BES services?

Quote:
Originally Posted by NickfromIL View Post
only gives the error once you go into BBM
Offline  
Old 06-24-2008, 01:23 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

They are all BIS I believe
Offline  
Old 06-24-2008, 01:26 PM   #15 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NickfromIL View Post
only gives the error once you go into BBM
yeah i went straight there after the Battery pull every time
Offline  
Old 06-24-2008, 01:26 PM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JLeny's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24751c48
Carrier: T Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I hope it is fixed in the next build.
Offline  
Old 06-24-2008, 01:29 PM   #17 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wonder if its something you all have installed? DO any of your messenger buddies have a smiley in their name?
Offline  
Old 06-24-2008, 01:33 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JLeny's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24751c48
Carrier: T Mobile
Posts: 105
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, there are no contacts that contain a smiley in the contact name.

Quote:
Originally Posted by Dawg View Post
I wonder if its something you all have installed? DO any of your messenger buddies have a smiley in their name?
Offline  
Old 06-24-2008, 01:46 PM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nope, no smileys, simply standard text characters
Offline  
Old 06-24-2008, 01:47 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here are 3rd party apps currently:

Flikr Photo Uploader
Ka-Glom (game)
VZ Navigator
ESPN Launcher
CNN Launcher
Yahoo Messenger

Thats it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.