BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-30-2008, 03:24 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2008
Model: 9530
OS: 4.7.0.86
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 256
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Couple of problems with OS 4.5/BIS 2.5

Please Login to Remove!

1.) What's the deal with the new html e-mail not showing all pics even after you click "get pic"?? Most of the time the html is showing instead of plain text, but when I for example drag a web-hosted pic into the message box of a new email and send it to myself, it doesnt show in the email on my BB...I would go back to my Empower trial since it lets you change the colors and display of e-mails, but it seems that now with Empower, every message I get just says "trial mode" and nothing else in the message (unless it's a bug with the new OS that I just loaded up because the Empower trial was working fine before!!)

2.) When my screen backlight has timed out and gone black, usually I would press the trackball in to turn it back on or sometimes the spacebar...whenever I used to click the ball in it would just light up and stay where it is, but now with the new 4.5 OS, I press the trackball to light it back up again, but it acts as if the screen was on already and responds to the ball being pressed and therefore goes into whatever icon it had been highlighting previously (usually the message folder). This is extremely annoying..any fix or is it a bug in 4.5? Desperate to get rid of this issue...

3.) Whenever I try to forward an old message I have on my device to myself again just for whatever reason (all done on the device, not on the desktop), it tries to send then shows a red 'X' next to the e-mail in the list and does not send. What is going on? Happens every time now and never happened to me before!! Fortunately any new e-mails since I upgraded OS/BIS can be forwarded just fine so it's not that big of a deal.

4.) I use the Precision 9000 zen theme and now since I put 4.5 OS on, the theme displays great on the main Zen home screen, but when I click the app button to go to the full app menu, the top banner with the time, date, signal, etc goes back to the normal theme version instead of the Precision version of the banner. Happens every time I go to the full app menu...soo annoying!!
__________________
My awesome edited wallpapers: http://www.blackberryforums.com/medi...tml#post969258

Last edited by just4747 : 06-30-2008 at 04:10 AM.
Offline  
Old 06-30-2008, 05:25 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2007
Location: VA
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 796
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What version of 4.5 do you have (just curious)?
Offline  
Old 06-30-2008, 05:27 AM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by just4747 View Post
1.) What's the deal with the new html e-mail not showing all pics even after you click "get pic"?? Most of the time the html is showing instead of plain text, but when I for example drag a web-hosted pic into the message box of a new email and send it to myself, it doesnt show in the email on my BB...I would go back to my Empower trial since it lets you change the colors and display of e-mails, but it seems that now with Empower, every message I get just says "trial mode" and nothing else in the message (unless it's a bug with the new OS that I just loaded up because the Empower trial was working fine before!!)

2.) When my screen backlight has timed out and gone black, usually I would press the trackball in to turn it back on or sometimes the spacebar...whenever I used to click the ball in it would just light up and stay where it is, but now with the new 4.5 OS, I press the trackball to light it back up again, but it acts as if the screen was on already and responds to the ball being pressed and therefore goes into whatever icon it had been highlighting previously (usually the message folder). This is extremely annoying..any fix or is it a bug in 4.5? Desperate to get rid of this issue...

3.) Whenever I try to forward an old message I have on my device to myself again just for whatever reason (all done on the device, not on the desktop), it tries to send then shows a red 'X' next to the e-mail in the list and does not send. What is going on? Happens every time now and never happened to me before!! Fortunately any new e-mails since I upgraded OS/BIS can be forwarded just fine so it's not that big of a deal.

4.) I use the Precision 9000 zen theme and now since I put 4.5 OS on, the theme displays great on the main Zen home screen, but when I click the app button to go to the full app menu, the top banner with the time, date, signal, etc goes back to the normal theme version instead of the Precision version of the banner. Happens every time I go to the full app menu...soo annoying!!
welcome to beta software.
Offline  
Old 06-30-2008, 01:01 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2008
Model: 9530
OS: 4.7.0.86
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 256
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dawg View Post
welcome to beta software.
haha I know..but didn't know if other people experienced these few annoyances or not.

Quote:
Originally Posted by someonexh View Post
What version of 4.5 do you have (just curious)?
It is 4.5.0.33 (48) -don't know what that (48) is but it's there on my help screen.

anyone else have any fixes or comments on these things? Thanks!
__________________
My awesome edited wallpapers: http://www.blackberryforums.com/medi...tml#post969258
Offline  
Old 06-30-2008, 01:07 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Those seem to be my biggest issues with 4.5. Sometime the images load, and sometimes they dont. Also has some bugs after a battery pull, but like Dawg said, welcome to the beta.
Offline  
Old 06-30-2008, 01:47 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NickfromIL View Post
Those seem to be my biggest issues with 4.5. Sometime the images load, and sometimes they dont. Also has some bugs after a battery pull, but like Dawg said, welcome to the beta.

According to RIM's KB15254 - Configure HTML email messaging support in BlackBerry Internet Service 2.5"

For security reasons, externally linked images must be manually downloaded.

This means that only images that are embedded in the actual email will automatically load - for linked images you will always have to select "get images" for each email you read.
Offline  
Old 06-30-2008, 02:22 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 122
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

External images still require you to click on the menu button. They say it maybe because spammers check to see if you have downloaded the images in their emails.
Offline  
Old 06-30-2008, 02:32 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea kind a pain...but personally even without the images I like the new format than what was on here before!
Offline  
Old 06-30-2008, 08:11 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 188
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I load up 4.5 on my 8310. I was wondering did you guys notice battery consumption going faster than the older version?
It was an easy upgrade with the 4.5 desk manager but I can't see the average Joe doing this kind thing.
Offline  
Old 07-01-2008, 01:19 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
vigor21215's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Baltimore, Md
Model: 8330
PIN: 319E2F0D
Carrier: Verizon.....
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am running 4.5.033 and I have noticed that I can not send MMS messages? anyone one else getting this?
__________________
It Maybe the Network... and have that bomb coverage but crippling built in services like GPS just for 10 bucks a month is wrong!!!
Offline  
Old 07-02-2008, 08:02 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
OS: 5.x.x.x
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 394
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having to select "get images" every time is a real pain. RIM has to realize we are all big boys (or girls) here and can make a decision for ourselves whether or not we want to set an option to do it automatically. MS came to that conclusion 10 or 15 years ago with Outlook.
Offline  
Old 07-02-2008, 08:06 AM   #12 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by vigor21215 View Post
I am running 4.5.033 and I have noticed that I can not send MMS messages? anyone one else getting this?
go into options change messages from normal to urgent save then change back see if that helps. I havent had these issues but have seen people say they fixed it by doing that
Offline  
Old 07-02-2008, 09:37 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
juliohaynie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Model: 8900
PIN: 24AA6EAF
Carrier: T-Mobile
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine didn't work right away, I woke up the next morning to HTML emails. Also, my images didn't show up until I added the string: wap.voicestream.com in the APN settings...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.